ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δρακολίμνη Τύμφης: Ο προορισμός που μοιάζει σα να έχει βγει από κάποιο παραμύθι (φώτο)

Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους λάτρεις της ορειβασίας

Δρακολίμνη Τύμφης: Ο προορισμός που μοιάζει σα να έχει βγει από κάποιο παραμύθι (φώτο)

Η Δρακολίμνη της Τύμφης στο Πάπιγκο, αποτελεί ένα μέρος που αδιαμφισβήτητα μοιάζει σα να έχει βγει από κάποιο παραμύθι, καθώς «μαγεύει» από την πρώτη στιγμή όποιον την επισκεφθεί.

Το αλπικό τοπίο, λοιπόν, στη Δρακολίμνη της Τύμφης, συγκαταλέγεται σίγουρα ανάμεσα στα πιο συναρπαστικά της Ελλάδας και συναντάται σε υψόμετρο 2.050 μέτρων, σε ένα οροπέδιο στον ορεινό όγκο της Τύμφης.

Στην ουσία πρόκειται για μία από τις πιο διάσημες αλπικές λίμνες στη χώρα και προσεγγίζεται μόνο με πεζοπορία, από το χωριό Μικρό Πάπιγκο στα περίφημα Ζαγοροχώρια.

Το μονοπάτι που συνδέει το γραφικό χωριό της Ηπείρου με την Δρακολίμνη της Τύμφης είναι ένα από τα πιο διάσημα πεζοπορικά μονοπάτια στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο πολλοί πεζοπόροι και λάτρεις της φύσης διανύουν, προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά το πραγματικό αυτό θαύμα της φύσης.

Ένα τοπίο σπάνιου κάλλους, με την επιβλητικότητα των γύρω βουνοκορφών να προσθέτει επιπλέον δραματικότητα στο ήδη συναρπαστικό θέαμα.

Για να προσεγγίσει κανείς τη Δρακολίμνη θα χρειαστεί να περπατήσει για συνολικά περίπου 4,5 ώρες -2,5-3 ώρες μέχρι το καταφύγιο της Αστράκας σε υψόμετρο 1.950 μέτρων και από εκεί επιπλέον 1,5 ώρα- σε ένα μονοπάτι μέσα στην υπέροχη φύση της Ηπείρου.

Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους λάτρεις της ορειβασίας

Η Δρακολίμνη που συναντάται σε υψόμετρο 2.050 μέτρων διαθέτει ονειρικά, κρυστάλλινα νερά που το βάθος τους αγγίζει τα πέντε μέτρα.

Η συνολική της έκταση φτάνει τα 8 στρέμματα, ενώ πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους λάτρεις της ορειβασίας.

Η περιοχή, μάλιστα, αποτελεί και βασική «κατοικία» ενός σπάνιου είδους αμφίβιας σαύρας, που είναι ευρέως γνωστή ως αλπικός τρίτωνας, ενώ η καλύτερη περίοδος για να την επισκεφτεί κανείς είναι το φθινόπωρο και η άνοιξη.

Από τις εικόνες που σίγουρα μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη, η μαγευτική θέα στα βουνά που πλαισιώνουν, τον Σμόλικα και τον ανοιχτό ορίζοντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.