ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έξι πρωτότυπες περιοχές στην Ευρώπη ιδανικές για να ταξιδέψεις την άνοιξη

Σε όλες αυτές τις πόλεις υπάρχουν ανθισμένα λουλούδια, ωραίες θερμοκρασίες και γευστικές λιχουδιές!

Έξι πρωτότυπες περιοχές στην Ευρώπη ιδανικές για να ταξιδέψεις την άνοιξη

Άνοιξη και ταξίδι είναι ένας συνδυασμός που μπορεί να απογειώσει την ψυχολογία μας. Οι περισσότερες Ευρωπαϊκές πόλεις είναι γεμάτες με χρώματα αυτήν την εποχή.

Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει ο χρόνος και το διαθέσιμο budget για το ταξίδι παρακάτω είναι μια λίστα με κάποιες πόλεις που είναι ιδανικές για να ταξιδέψεις αυτή την εποχή. Πάμε να δούμε ποια ταιριάζει σε σένα!

Λίσσε, Ολλανδία

Αν αγαπάς τα λουλούδια και την άνοιξη τότε σίγουρα πρέπει να ξεκινήσεις από αυτό εδώ το μέρος. 320 στρέμματα κήπου σε περιμένουν και είναι ο ένας από τους μεγαλύτερους κήπους του κόσμου. Μιλάμε για τον Κεουκενχόφ όπου από Μάρτιο μέχρι Μάιο 500 παραγωγοί παρουσιάζουν εδώ τις καλλιέργειες τους. Οι ταξιδιώτες λατρεύουν αυτό το μέρος γιατί εκτός από τον ξεχωριστό κήπο, το φυσικό τοπίο της περιοχής είναι επίσης πανέμορφο!

Τα λιγοστά ξενοδοχεία σε αυτή τη μικρή πόλη έχουν φυσιολογικές τιμές και η ζωή στη Λισσέ κυλάει όμορφα χωρίς άγχος, σε χαλαρούς ρυθμούς και γεμάτη με χρώματα και αρώματα. 30Km μακριά είναι το ‘Αμστερνταμ και η πρόσβαση από και προς αυτό είναι πολύ εύκολη.

Αλσατία και Βασιλεία, Γαλλία & Ελβετία

Αν έχεις πάνω κάτω πέντε ημέρες στη διάθεσή σου αυτός εδώ ο συνδυασμός είναι ένα πραγματικό ανοιξιάτικο όνειρο! Πάρε μια πτήση από την Αθήνα και πήγαινε στο Στρασβούργο της Γαλλίας ή στο Μπαντεν Μπάντεν της Γερμανίας. Και οι δύο πόλεις είναι πολύ όμορφες για να μείνεις μια μέρα. Θα προλάβεις να νιώσεις τα vibes τους και να δεις αρκετά και από τις δύο πόλεις γιατί είναι μικρές, με λίγα σημαντικά αξιοθέατα που τα βλέπεις εύκολα. Μετά με ένα τρένο πήγαινε στο Κολμαρ. Αυτό το μοναδικό μέρος που βλέπεις κάθε χρόνο τέτοια εποχή να φιγουράρει σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Εξερεύνησε τα φανταστικά του χωριά με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τα κανάλια και τα ολάνθιστα παρτέρια και ζήσε σαν ένας ήρωας παραμυθιού. Αφού χαρείς τις ομορφιές του Κολμάρ και των κοντινών χωριών που έχει και αφού κάνεις τους δρόμους του κρασιού (ένα tour που το πουλάνε όλα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία εκεί) πήγαινε ένα daytrip στη Βασιλεία της Ελβετίας. Μια πόλη μικρή που την περπατάς εύκολα και που επίσης είναι πανέμορφη! Σε 5 ημέρες θα έχεις ταξιδέψει σε 3 χώρες χωρίς να ταλαιπωρηθείς καθόλου μιας και μιλάμε για κοντινές αποστάσεις. Θα γεμίσουν τα μάτια σου με υπέροχες εικόνες και θα έχεις ευχαριστηθεί άνοιξη!

Τοσκάνη, Ιταλία

Για σένα που δεν το έχεις πολύ με το περπάτημα και αγαπάς τα roadtrips αυτή εδώ η επιλογή είναι ιδανική. Είναι ίσως η πιο όμορφη και καρποφόρα περιοχή της Ιταλίας και κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι εικόνες από τη φύση και όχι μόνο, μοιάζουν με έναν πίνακα ζωγραφικής! Απέραντοι αμπελώνες λουσμένοι από το φως της Μεσογείου, ανθισμένες κοιλάδες γεμάτες με χρώματα και μυρωδιές, πυκνό δάσος και λοφάκια που μοιάζουν εικόνα από παραμύθι και γεύσεις που αγαπούν όλοι! Ντόπια τυριά, εκλεκτά αλλαντικά, ξεχωριστά κρασιά και φυσικά φρέσκα ζυμαρικά.

Ανάμεσα στις στάσεις που θα κάνεις βάλε σίγουρα το San Gimignano που είναι μια εμπειρία ζωής. Βάλε τη Φλωρεντία για το απολαυστικό uffizi που είναι ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία του κόσμου. Βάλε τη Σιένα και την Μπολόνια για τα καταπληκτικά street food, την Πίζα για να κάνεις και εσύ τη γνωστή φωτογραφία στο instagram και τέλος, τη μικρή και άγνωστη για πολλούς Πέσια που θα σε κερδίσει αμέσως!

Λουμπλιάνα, Σλοβενία

Η πρωτεύουσα της Σλοβενίας άγνωστη για πολλούς όμως αγαπημένη για όσους έτυχε να βρεθούν εκεί. Προσεγμένη, σύγχρονή, με ένα εντελώς δικό της χαρακτήρα, με υπέροχα φυσικά τοπία και με αρκετά πράγματα να κάνεις όλες τις εποχές. Την άνοιξη βέβαια η Λουμπλιάνα και τα περίχωρα της είναι πολύ πιο όμορφα. Το κόσμημα της πόλης είναι το Tivoli Park. Ενας τεράστιος χώρος περίπου πέντε τετραγωνικά χιλιόμετρα γεμάτος με δέντρα, λουλούδια, βοτανικούς κήπους, μια μικρή λίμνη και μικρά μονοπάτια για πεζοπορίες. Σχεδιάστηκε το 1813 και από τότε μέχρι τώρα δε σταματάει να χαρίζει μοναδικές στιγμές τους ταξιδιώτες που το επισκέπτονται!

Και επειδή δε γίνετε να πας στη Λουμπλιάνα και να μη βρεθείς στη λίμνη Blend. Αυτό το μικρό νησάκι στη μέση μιας πανέμορφης λίμνης που μοιάζει με σκηνικό ταινίας. Αναζήτησε τα διάφορα ολοήμερα tours που υπάρχουν. Στην αρχή θα σε πάνε στην Kamnik που είναι μια υπέροχη κωμόπολη γεμάτη με εξαιρετική φύση και μετά τα μάτια σου θα δουν αυτό εδώ το θαύμα!

Προβηγκία, Γαλλία

Η ιστορική περιοχή της νοτιοανατολικής Γαλλίας με τις ξεχωριστές ομορφιές που κάθε άνοιξη έχουν έναν ακόμα πιο έντονο χαρακτήρα και μεθυστικό άρωμα λεβάντας. Τα λιβάδια με τις λεβάντες γίνονται κάθε χρόνια viral στα social media και όχι μόνο, ενώ εκτός από το να φωτογραφηθείς εκεί, μπορείς να απολαύσεις από οργανωμένα πικ νικ μέχρι διαμονή πέντε αστέρων!

Ξεκίνα από την Aix, που είναι μια πόλη 143.000 κατοίκων περίπου 30km μακριά από τη Μασσαλία. Κάνε βόλτες στα σοκάκια της, απόλαυσε τον ίσκιο από τα τεράστια πλατάνια που έχει η παλιά πόλη και δοκιμάστε γαλλικά γλυκά. Γλυκά που λιώνουν στο στόμα σαν αφρός και θα σε ξετρελάνουν με τις υφές τους. Επιβάλλεται μια επίσκεψη στην Αβινιόν. Μια επίσης υπέροχη Γαλλική πόλη. Υπήρξε η αγαπημένη πόλη του Βαν Γκογκ και ίσως να γίνει και η δικιά σου! Ναι ξέρουμε, το budget είναι μεγαλύτερο εδώ όμως οι ομορφιές θα σου μείνουν αξέχαστες και σίγουρα αξίζει.

Μπελφαστ, Ιρλανδία

Είναι η πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας και είναι υπό αγγλική κατοχή (ναι ίσως να μην το ήξερες αλλά το μέρος έχει μια πικρή ιστορία). Είναι ιδιαίτερα γνωστό και απαραίτητη στάση για όσους πηγαίνουν στο φημισμένο Μονοπάτι του Γίγαντα και είναι ένα αρκετά διαφορετικό μέρος σε σχέση με τα παραπάνω. Όμως είναι ιδανικό για να το επισκεφθείς την άνοιξη. Έχει πάρα πολύ πράσινο, έχει συνήθως συννεφιά και κρύο και καταφέρνει να ζει την άνοιξη και να σε κάνει να την αισθάνεσαι.

Είναι ένα μέρος που επίσης θα χρειαστείς αυτοκίνητο (με οδήγηση στα αριστερά) ή tours που θα σε πηγαίνουν στις φημισμένες διαδρομές του Μπελφαστ και εδώ θα δεις μερικά από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα της ζωής σου! Κάτι ακόμα που αξίζει να κάνεις σε αυτή την πόλη, είναι να δεις την έκθεση του Τιτανικού, όπου θα ανακαλύψεις το πώς φτιάχτηκε το 1912 το πλοίο καθώς και όλη την ιστορία του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.