ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φλωρεντία: Όλα όσα πρέπει να δείτε και να κάνετε σε μια διήμερη απόδραση

Είναι η γενέτειρα της Αναγέννησης, αλλά και των Penne alla vodka

Φλωρεντία: Όλα όσα πρέπει να δείτε και να κάνετε σε μια διήμερη απόδραση

Η Φλωρεντία κατακλύζεται από περίπου 15 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, ωστόσο, αν έχετε σχεδιάσει σωστά το πρόγραμμά σας μπορείτε να κερδίσετε χρόνο και χρήματα και να την απολαύσετε ακόμα και σε ένα διήμερο.

Πώς να πάτε

Το διεθνές αεροδρόμιο Florence-Peretola απέχει 6χλμ. από την πόλη και συνδέεται με γρήγορα και συχνά τραμ με το κέντρο της πόλης. Τα εισιτήρια του τραμ κοστίζουν 1,50 € ανά διαδρομή και μπορείτε να τα αγοράσετε από περίπτερα στην πλατφόρμα.

Τρένα από τη Ρώμη, το Μιλάνο, την Πίζα και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις φτάνουν στο σταθμό Santa Maria Novella , γνωστός και ως Stazione Centrale, ο οποίος απέχει δέκα λεπτά με τα πόδια από το ιστορικό κέντρο. Υπάρχουν ταξί (Uber δεν υπάρχει) και κάπως αναξιόπιστα λεωφορεία για να μετακινηθείτε στην πόλη, αλλά η Φλωρεντία είναι μια μικρή πόλη, όπου μπορείτε να thn απολαύσετε καλύτερα με τα πόδια.

Που να μείνω

Η ομορφιά της Φλωρεντίας εκτείνεται πέρα ​​από τις γκαλερί και τα μουσεία σε σπίτια σε όλη την πόλη και δεν είναι ασυνήθιστο να βρεις μια αιωνόβια τοιχογραφία που διατηρείται σε έναν τοίχο Airbnb!

Στην εξαιρετικά κεντρική Piazza della Repubblica, το Hotel La Gemma που άνοιξε πρόσφατα είναι μια πολυτελής επιλογή με σπα και βεράντα στον τελευταίο όροφο. Για ένα πιο οικονομικό διάλειμμα, υπάρχουν πολλά ιδιόμορφα διαμερίσματα, όπως το Santa Croce που έχει πανοραμική θέα στις στέγες από τερακότα της πόλης. Το Ostello Tasso είναι ένας από τους πιο γνωστούς ξενώνες της πόλης, που βρίσκεται σε μια γειτονιά λίγο έξω από το κέντρο.

Παρασκευή: Touchdown στη Φλωρεντία

Η ιταλική τέχνη της passeggiata – ένας ήπιος περίπατος – είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε τη Φλωρεντία. Χωρισμένη στη μέση δίπλα στον ποταμό Άρνο, το βόρειο τμήμα της πόλης έχει τα περισσότερα από τα βασικά πολιτιστικά αξιοθέατα, ενώ η μποέμικη συνοικία Oltrarno νότια του ποταμού είναι γεμάτη τέχνη, πλακόστρωτα δρομάκια και φιλόξενα εστιατόρια. Κατευθυνόμενοι προς το κέντρο της πόλης, δεν μπορείτε να χάσετε τη διαφαινόμενη παρουσία του Duomo , του γιγαντιαίου τρούλου του καθεδρικού ναού Santa Maria del Fiore . Ανεβείτε στο εσωτερικό του θόλου για να ρίξετε μια ματιά στην ιστορία της Φλωρεντίας που προκαλεί ίλιγγο ή κατευθυνθείτε προς την Piazza Della Signoria και πάνω από τη Ponte Vecchio – τη μοναδική γέφυρα που επιβίωσε από τους ναζιστικούς βομβαρδισμούς.

Ηλιοβασίλεμα και Spritz

Μόλις περάσετε τη γέφυρα Ponte Vecchio, περπατήστε κατά μήκος του Arno προς τη νυσταγμένη γειτονιά San Niccolò και σταματήστε σε ένα από τα μπαρ για ένα spritz και μερικά stuzzichini ή σνακ στο μπαρ. Καθώς πλησιάζει το βράδυ, φτάστε στην Piazzale Michelangelo για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα είναι μια ιεροτελεστία για ζευγάρια και backpackers: σκαρφαλώστε στα πέτρινα σκαλιά για μια πανοραμική θέα στην πόλη από κάτω. Για δείπνο, βρίσκεστε σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το Santo Spirito και το Borgo San Frediano , όπου τα χαριτωμένα wine bar και οι άνετες τρατοριές όπως η Trattoria Cammillo ή η Trattoria La Casalinga έχουν μια διαχρονική απήχηση τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες.

Σάββατο: Σε επαφή με την κουλτούρα της πόλης

Υπάρχει μια «υποτιθέμενη πάθηση» – το λεγόμενο σύνδρομο Stendhal – κατά την οποία οι επισκέπτες στη Φλωρεντία κατακλύζονται από την απόλυτη ομορφιά της πόλης, με αποτέλεσμα… ζαλάδα και γρήγορο καρδιακό παλμό. Πάτε πρώτα στη Γκαλερί Ουφίτσι , πριν φτάσει το πλήθος. Χτισμένο από την οικογένεια των Μεδίκων, που κυβέρνησε τη Φλωρεντία από τον 15ο έως τον 18ο αιώνα , το κτίριο είναι σχεδόν εξίσου εντυπωσιακό με τα έργα τέχνης που βρίσκονται μέσα. Φροντίστε να δείτε τη Γέννηση της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι, τη Μέδουσα του Καραβάτζιο και του πίνακες του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Στη συνέχεια, επιβραβεύστε τον εαυτό σας με έναν καπουτσίνο στην πλατφόρμα προβολής του τελευταίου ορόφου. Από εδώ, μπορείτε να δείτε τον διάδρομο Vasari – ένα μυστικό πέρασμα που χρησιμοποιούσε κάποτε η οικογένεια των Μεδίκων – που περνάει μέχρι το Ουφίτσι, πάνω από το Ponte Vecchio και στο Παλάτι Pitti σχεδόν ένα χιλιόμετρο μακριά.

Σνακ και αναμνηστικά

Ήρθε η ώρα να κατευθυνθείτε στο Mercato Sant’Ambrogio για ένα διαφορετικό είδος περιήγησης στα αξιοθέατα. Όλο το χρόνο, αυτή η τοπική, πολύχρωμη και χαοτική πρωινή αγορά τροφίμων είναι γεμάτη από τα πιο φρέσκα ιταλικά προϊόντα. Δοκιμάστε τυριά με τρούφα, αγκινάρες τουρσί, λωτούς και κεράσια και μερικά ακόμα καλούδια για μεσημεριανό γεύμα. Εναλλακτικά, σταματήστε στο Caffe Cibrèo , ένα από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια της γειτονιάς, για ένα παραδοσιακό μεσημεριανό γεύμα της Τοσκάνης. Το χειμώνα, δοκιμάστε την πλούσια ζεστή σοκολάτα τους, τόσο πηχτή που χρειάζεστε κουτάλι για να την απολαύσετε!

Αν πρόκειται να επισκεφτείτε μια μόνο εκκλησία σε αυτό το ταξίδι, επισκεφτείτε τη Santa Croce , μια τεράστια και περίτεχνη βασιλική που φιλοξενεί τους τάφους του Μιχαήλ Άγγελου, του Γαλιλαίου, του Μακιαβέλι και πολλών άλλων διάσημων Φλωρεντινών. Στη συνέχεια, επισκεφτείτε το εργαστήριο χειροποίητου δέρματος Scuola del Cuoio και παρακολουθήστε τα πορτοφόλια, τις ζώνες και τα πορτοφόλια να κατασκευάζονται στο χέρι.

Κυριακή: La Vita Italiana

Η τελευταία σας μέρα στη Φλωρεντία είναι για φαγητό, ποτό και ψώνια. Ξεκινήστε με έναν καφέ και ένα cremino –μια ζύμη γεμιστή με κρέμα – στο Perseo στην Piazza della Signoria, όπου αφθονεί η αίγλη της παλιάς σχολής. Αν δεν έχετε τον χρόνο ή την διάθεση να φτάσετε στην Accademia Gallery για να δείτε το αυθεντικό Άγαλμα του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, δείτε το αντίγραφο σε φυσικό μέγεθος στην Piazza della Signoria (δεν θα χρειαστεί να περιμένετε και σε ουρά) χρειάζεται ουρά.

Ψωνίστε τοπικά προϊόντα & αναμνηστικά

Για αναμνηστικά, το Mercato Centrale είναι η καλύτερη επιλογή, πουλώντας δερμάτινα είδη, το περίφημο marbled Florentine paper, ρούχα και άφθονα γνωστά είδη. Να είστε έτοιμοι ωστόσο να παζαρέψετε. Όχι πολύ μακριά από εδώ, μια από τις πιο μοναδικές εμπειρίες αγορών της Φλωρεντίας είναι το Officina Profumo Farmaceutica Santa Maria Novella , το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι το παλαιότερο φαρμακείο στον κόσμο. Ανιχνεύοντας τις ρίζες του στο 1221, το κατάστημα είναι όλο από σκούρο ξύλο και περίτεχνες τοιχογραφίες. Τα υπέροχα αρωματικά κεριά και λοσιόν δεν είναι φθηνά, αλλά αποτελούν εξαιρετικά δώρα. Συνεχίστε στο Casa del Vino , ένα αξιολάτρευτο wine bar που έχει κολλήσει στο χρόνο, για ένα ποτήρι Chianti Classico. Τις περισσότερες Κυριακές, υπάρχει επίσης μια υπέροχη αγορά vintage και χειροτεχνίας στην Piazza Santo Spirito , μια τοπική γειτονιά με πιο αργό ρυθμό ζωής. Ολοκληρώστε το απόγευμα σας με ένα περίπατο γύρω από το Oltrarno που ακολουθείται από ένα gelato στο καλύτερο σημείο της πόλης, το Sbrino .

Και αν μείνετε ακόμα ένα βράδυ…

Κλείστε εισιτήρια για το εμβληματικό Teatro del Sale , που ιδρύθηκε από τον Fabio Picci και τη σύζυγό του Maria Cassi. Συνδυάζοντας ζωντανή παράσταση και παραδοσιακή μαγειρική της Τοσκάνης, θα έχετε σίγουρα μια υπέροχη βραδιά. Το θέατρο είναι όλο στα ιταλικά, οπότε επιλέξτε τις βραδιές με ζωντανή μουσική αν μπορείτε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: travelstyle.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.