ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

To ρομπότ που «εξαφάνισε» 109 δισεκατομμύρια δολάρια από την Tesla! (βίντεο)

Η εταιρεία έχει σημειώσει απώλειες κατά 20,9%

To ρομπότ που «εξαφάνισε» 109 δισεκατομμύρια δολάρια από την Tesla! (βίντεο)

Σε μία μόνο μέρα «εξαφανίστηκαν» περίπου 109 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της Tesla και μάλιστα μία μέρα μετά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων με έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Μετά, ανέλαβε δράση ο Ελον Μασκ και ξεπέρασε και τις προσδοκίες τους, καθώς αρχικά τους ανακοίνωσε ότι η Tesla δεν θα παρουσίασει κανένα νέο μοντέλο το 2022 και στη συνέχεια τους δήλωσε ότι το πιο σημαντικό προϊόν της εταιρείας του φέτος είναι το Optimus και δεν είναι αυτοκίνητο αλλά ρομπότ.

Ως αποτέλεσμα, την επόμενη μέρα των ανακοινώσεων η μετοχή της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων σημείωσε «βουτιά» 12%, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο της από τις 14 Οκτωβρίου. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η τελευταία φορά που η Tesla «έκαψε» περισσότερα από 100 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης σε μια μέρα ήταν στις 9 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δ’ τριμήνου, ο Έλον Μασκ ξεκαθάρισε ότι η Tesla δεν θα εισάγει κανένα νέο μοντέλο στην αγορά φέτος, διαψεύδοντας τις προσδοκίες πολλών που είχαν ερμηνεύσει την υπόσχεσή του για έναν «ενημερωμένο οδικό χάρτη προϊόντων» ως επερχόμενα φθηνότερα μοντέλα ή έστω νεότερα για το Cybertruck και το Semi truck.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο Μασκ είπε ότι μια πιο προσιτή έκδοση του Model 3 στα 25.000 δολάρια δεν βρίσκεται στα άμεσα σχέδια της εταιρείας και αντ’ αυτού μίλαγε επί μακρόν για την τεχνητή νοημοσύνη και την αυτόνομη οδήγηση.

Σύμφωνα με τον Edward Moya αναλυτή αγοράς της Oanda «Η Tesla χάνει το momentum και η απουσία ενός αυτοκινήτου χαμηλού προϋπολογισμού στην περιοχή των 20.000 δολαρίων μειώνει πραγματικά τις προοπτικές της την ώρα που ο ανταγωνισμός προσπαθεί να καλύψει τη διαφορά».

Από την πλευρά του ο Brian Johnson αναλυτής της Barclays σε ενημερωτικό σημείωμα της τράπεζας προς τους πελάτες της ανέφερε ότι «Ο Μασκ μεταπηδούσε από τα μελλοντικά μοντέλα (όπως το Roadster ή μιας φθηνότερης εκδοχής του Model 2 σε τιμή μικρότερη των 25.000 δολαρίων) στα ρομποταξί και τα ανθρωποειδή ρομπότ» και πρόσθεσε: «Αν και αναγνωρίζουμε ότι τα ρομποταξί αποτελούν σημείο αναφοράς στις αποτιμήσεις εκείνων που βλέπουν άνοδο της Tesla, μας ανησυχεί η έλλειψη φυσικού προϊόντος».

Επιπλέον, ο Zachary Kirkhorn, CFO της Tesla, προειδοποίησε ότι βραχυπρόθεσμα τα υψηλότερα κόστη θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα υψηλά περιθώρια κέρδους της εταιρείας.

«Αναμένουμε ότι ο πληθωρισμός και η αύξηση στις τιμές των εμπορευμάτων θα συνεχίσουν πιέζουν τα κόστη μας και είναι αβέβαιο το πώς θα επηρεαστούν τα μεικτά περιθώρια κέρδους», είπε ο Kirkhorn.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την αρχή του χρόνου η μετοχή της Tesla έχει σημειώσει απώλειες κατά 20,9%, ενώ στη συνεδρίαση της Παρασκευής ενισχύθηκε κατά 2.08% στα 846 δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.