ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσία: Προγραμματίστηκε συνάντηση των Γερμανών βιομηχάνων με τον Β.Πούτιν

Στις 3 Μαρτίου με μορφή τηλεδιάσκεψης θα γίνει η συνάντηση

Ρωσία: Προγραμματίστηκε συνάντηση των Γερμανών βιομηχάνων με τον Β.Πούτιν

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής Επιτροπής Ανατολικής Ευρώπης, ερωτηθείς αν σχεδιάζεται μια τηλεδιάσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν μέλη της επιχειρηματικής ένωσης και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επιβεβαίωσε την επαφή αλλά δεν μπόρεσε να δώσει ακριβή ημερομηνία

Το Bloomberg αναφέρει πάντως ότι η τηλεδιάσκεψη θα γίνει στις 3 Μαρτίου. Αναφέρει επίσης ότι στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας χονδρικής Metro. Δεν είναι γνωστοί άλλοι συμμετέχοντες, αν και η Επιτροπή Οικονομικών Σχέσεων της Ανατολικής Ευρώπης έχει μεταξύ των μελών της βαριά ονόματα από τη γερμανική βιομηχανία με διασυνδέσεις με τη Ρωσία, όπως η Volkswagen και η BASF.

Η Ανατολική Επιτροπή της Γερμανικής Οικονομικής Ένωσης διοργανώνει τακτικά συναντήσεις με τις 29 χώρες εταίρους της. Ωστόσο, η συνάντηση με τον Πούτιν την εποχή της σύγκρουσης στα σύνορα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας προσελκύει φέτος ιδιαίτερη προσοχή.

Τα νέα της συνάντησης έρχονται σε μια περίοδο που οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας από τις ΗΠΑ και την ΕΕ είναι και πάλι στο τραπέζι. Στο επίκεντρο είναι κυρίως ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Ενώ γίνονται εκκλήσεις για ματαίωση της λειτουργίας του αγωγού, η Επιτροπή Οικονομικών Σχέσεων της Ανατολικής Ευρώπης πιέζει να τεθεί σε λειτουργία, τονίζοντας τη σημασία του ρωσικού φυσικού αερίου για την ενεργειακή μετάβαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιο πρόσφατα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με επιχειρηματίες από την Ιταλία. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε αντιταχθεί στη συνάντηση λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, όπως αναφέρει το Bloomberg.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.