«Η σχέση της Ρωσίας με την Ουκρανία είναι «διαφορετική» από τα άλλα μετασοβιετικά κράτη καθώς το έδαφος αυτής της χώρας χρησιμοποιείται από τρίτες χώρες με στόχο να απειλήσουν την Ρωσία, δήλωσε σήμερα από το Κρεμλίνο ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν .

Αλλά δεν είναι μόνο τι είπε αλλά και με ποιον συναντήθηκε σήμερα που δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν που είναι ο κάτοχος των τεράστιων αποθεμάτων μετά την Ρωσία, φυσικού αερίου και κανείς δεν γνωρίζει ακόμα ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις στην σκακιέρα της ενέργειας.

Ίσως δεν ήταν τόσο τυχαίες οι δηλώσεις του Δ.Μεντβέντεφ περί πληρωμής ακόμα και 2.000 ευρώ την κιλοβατόρα.

Σε συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του από το Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία επιδίωξε να συνεργαστεί με όλα τα ανεξάρτητα κράτη που αναδύθηκαν από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, όμως η κατάσταση στην Ουκρανία «είναι διαφορετική» λόγω της παρέμβασης ξένων χωρών .

«Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, η Ρωσία αναγνώρισε όλες τις νέες γεωπολιτικές πραγματικότητες και, όπως γνωρίζετε, εργάζεται ενεργά για να ενισχύσει τη συνεργασία της με όλες τις ανεξάρτητες χώρες που αναδύθηκαν στη μετασοβιετική εποχή», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Σκοπεύουμε να εργαστούμε με αυτόν τον τρόπο με όλους τους γείτονές μας, αλλά με την Ουκρανία, η κατάσταση είναι διαφορετική»…Αυτό συμβαίνει επειδή, δυστυχώς, το έδαφος αυτής της χώρας χρησιμοποιείται από τρίτες χώρες με στόχο να απειλήσουν την Ρωσία. Αυτός είναι ο μόνος λόγος».

«Οι Ευρωπαίοι να ετοιμαστούν να πληρώνουν €2.000 για 1.000 κυβικά μέτρα αερίου» είπε ο Μεντβέντεφ

Ο Μεντβέντεφ, αφού έκανε γνωστή μέσω Twitter την απόφαση του Όλαφ Σολτς για τον Nord Stream 2, κάλεσε τους Ευρωπαίους να προετοιμαστούν για μια δύσκολη τιμολογιακή πραγματικότητα αναφορικά με το φυσικό αέριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο Γερμανός καγλελάριος Όλαφ Σολτς έδωσε οδηγία να σταματήσει η πιστοποιήση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Ωραία. Καλωσήρθατε σε έναν νέο κόσμο, όπου οι Ευρωπαίοι θα πληρώνουν σύντομα 2.000 ευρώ για 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου!» έγραψε ο Μεντβέντεφ.