ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ποιους πλήττουν τελικά οι κυρώσεις; Η VW κλείνει εργοστάσια και η Renault ανησυχεί

Ποιους πλήττουν τελικά οι κυρώσεις; Η VW κλείνει εργοστάσια και η Renault ανησυχεί

Καταρχήν, δύο από το εργοστάσια του γερμανικού ομίλου θα διακόψουν την παραγωγή τους λόγω του πολέμου στην Ουκρανία ενώ με τρόμο κοιτούν και οι γαλλικές βιομηχανίες τις εξελίξεις.

Τελικά ακόμα δεν καταλαβαίνουν αρκετοί ποιους θα πλήξουν οι ευρωπαϊκές κυρώσεις.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα έχει συνέπειες μόνο στη λειτουργία των εργοστασίων που έχουν πολλές ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες στη Ρωσία αλλά και έξω από αυτήν.

Ο λόγος είναι πως κάποιοι προμηθευτές έχουν παραγωγή στην Ουκρανία η οποία μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχει φυσικά διακοπεί. Η εξέλιξη αυτή θα αναγκάσει καταρχήν τον όμιλο Volkswagen να διακόψει τη λειτουργία των εργοστασίων του στο Ζwickau και τη Δρέσδη (Dresden).

H διακοπή θα γίνει καταρχήν για τέσσερις ημέρες αλλά στην πράξη είναι άγνωστο το πόσο θα διαρκέσει.

Η παύση των εργασιών σημαίνει 1.200 αυτοκίνητα λιγότερα την ημέρα, γεγονός που θα εντείνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα στις παραδόσεις καινούργιων μοντέλων που αντιμετωπίζει ο γερμανικός όμιλος.

Ανάλογος προβληματισμός για τυχόν ελλείψεις στην αλυσίδα ανεφοδιασμού επικρατεί και σε άλλους κατασκευαστές, που επίσης αντιμετωπίζουν θέμα με την παραγωγή και την παράδοση νέων αυτοκινήτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά ανησυχία επικρατεί και για το πόσο θα επηρεαστούν οι αγορές στην Ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία, στις οποίες έχουν έντονη παρουσία πολλές ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκευαστές με προεξέχουσα τη Renault.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.