ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ραγδαίες επιχειρηματικές εξελίξεις στο Ισραήλ: Τι συμβαίνει με τις Rafael και Plasan Sasa Ltd

Πλήρης αποτυχία του deal μεταξύ των δύο εταιρειών

Ραγδαίες επιχειρηματικές εξελίξεις στο Ισραήλ: Τι συμβαίνει με τις Rafael και Plasan Sasa Ltd

Σε πλήρη αποτυχία το deal μεταξύ της Rafael και της Plasan Sasa Ltd, για την εξαγορά από την πρώτη ποσοστού της δεύτερης μέχρι το 50 % σε βάθος 3ετίας.

Όπως αποκαλύπτει η Ynet TV, ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Ram Blinkov, αναπληρωτής διευθυντής της Αρχής Κρατικών εταιριών, απαγορεύει στην Rafael οποιαδήποτε εξαγορά ποσοστού της ιδιωτικής εταιρίας PLASAN, όπως σκόπευε να κάνει παρόλο που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες συμπεριλαμβανομένων μειωμένων εσόδων και ζημιών.

Σε επιστολή του, ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου έγραψε : «Αναρωτιέμαι γιατί μια σοβαρή κρατική εταιρία προσπαθεί να συγχωνευτεί με μια ιδιωτική η οποία παρουσιάζει και αυτή οικονομικά προβλήματα».

Ο Blinkov σημειώνει ότι η πολιτική της κυβέρνησης γενικά είναι η εξαγορά άλλων εταιριών σε περίπτωση μονοπωλίου ἠ όταν λειτουργούν σε ευαίσθητες περιοχές στις οποίες μόνο μια κυβέρνηση μπορεί να εμπλακεί.

Η εξαγορά μιας εταιρίας όπως η PLASAN SASA ltd εν όλω ή εν μέρει δεν πληροί κανέναν από τους αναφερόμενους στόχους.

Η συγκεκριμένη πράξη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική.

Σε αυτό το πλαίσιο ενημέρωσε τον πρόεδρο της Rafael, Uzi Landau, με επείγουσα επιστολή όπου τον πληροφορεί ότι δεν εγκρίθηκε η εξαγορά της ιδιωτικής εταιρίας και ζήτησε από την θέση της Αρχής Κρατικών εταιριών ῾῾να τεθεί ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου η απόφαση αυτή ᾽᾽ άμεσα.

Εν τω μεταξύ αίσθηση προκαλούν οι διαμαρτυρίες των μηχανικών της Rafael για τους μισθούς οι οποίοι απειλούν με κυρώσεις μετά την ανακήρυξη για έναρξη κυρώσεων από τα τέλη του μήνα .

Η πενταετής συλλογική σύμβαση των μηχανικών της Rafael, κατασκευαστών των Iron Dome, Windbreaker, Spike Missiles κ.ά. έληξε στα τέλη Ιανουαρίου με ότι συνεπάγεται αυτό για την ανάπτυξη και την παραγωγή.

Σε συνομιλίες που διεξάγονται τους τελευταίους τρεις μήνες, η διοίκηση δεν έχει εκφράσει διάθεση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες για πιο σημαντική βελτίωση των μισθολογικών συνθηκών στη νέα συμφωνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.