ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ελληνικές τράπεζες: Μείωσαν την έκθεσή τους στη ναυτιλία κατά 4,29%

Ελληνικές τράπεζες: Μείωσαν την έκθεσή τους στη ναυτιλία κατά 4,29%

Οι ελληνικές τράπεζες μείωσαν κατά 4,29% την έκθεσή τους σε ναυτιλιακά δάνεια το 2016…

Την έκθεσή τους σε ναυτιλιακά δάνεια κατά 4,29% το 2016 σε σύγκριση με το 2015 μείωσαν οι ελληνικές τράπεζες. Ειδικότερα στο ναυτιλιακό τους χαρτοφυλάκιο υπάρχουν 8,721 δισ. δολ. έναντι 9,173 δισ. το 2015. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με την Petrofin δύο τράπεζες αύξησαν τον δανεισμό τους στη ναυτιλία. Πρόκειται για την Eurobank με ποσοστό αύξησης 2,59% και την Alpha Bank με 4,29%.

Η ελληνική τράπεζα με τη μεγαλύτερη έκθεση στη ναυτιλία είναι η Πειραιώς με 2,73 δισ. δολ. χωρίς να υπολογίζονται τα δάνεια προς τα ακτοπλοϊκές εταιρείες. Η Πειραιώς βρίσκεται στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης με όλες τις τράπεζες.

Η Εθνική Τράπεζα με χαρτοφυλάκιο 2,37 δισ. δολ. κατέχει τη δεύτερη θέση όσο αφορά τις ελληνικές και την ένατη στη συνολική κατάταξης ενώ η Alpha Bank με 2,19 δισ. δολ. συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα των ξένων και ελληνικών τραπεζών με τη μεγαλύτερη έκθεση στη ναυτιλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη 19η θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται η Eurobank με 1,227 δισ. δολ. και στην 29η θέση η Aegean Baltic Bank με δανειακό χαρτοφυλάκιο 205 εκατομμύρια δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.