ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Morgan Stanley: Πόσο θα κοστίσει ο τυφώνας Χάρβεϊ; (φωτό)

Morgan Stanley: Πόσο θα κοστίσει ο τυφώνας Χάρβεϊ; (φωτό)

Τη στιγμή που οι πολίτες στο Τέξας και σε άλλες περιοχές, προσπαθούν να διασωθούν από τις συνέπειες του τυφώνα Χάρβεϊ, μετρώντας θύματα και καταστροφές, τα οικονομικά επιτελεία καταγράφουν και εκτιμούν την καταστροφή σε επίπεδο κόστους.

Αυτό, διότι η επόμενη μέρα θα είναι εξίσου «άγρια» με το ξέσπασμα του ακραίου καιρικού φαινομένου. Τα στοιχεία που προκύπτουν, σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η Morgan Stanley, είναι απίστευτα.

Ο Χάρβεϊ, μέχρι τώρα, αποδεικνύεται ο 4ος χειρότερος τυφώνας σε επίπεδο κόστους, ενώ η δράση του συνεχίζεται με σφοδρές βροχοπτώσεις σε μεγάλες περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα, το κόστος μέχρι στιγμής αποτιμάται μεταξύ 30 και 40 δισ. δολαρίων, με τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν προς το 40, ίσως και παραπάνω.

Οι εκτιμήσεις δεν είναι αισιόδοξες, καθώς ο τυφώνας Χάρβεϊ έπεσε πάνω στις αμερικανικές ακτές στις 25 Αυγούστου και συνεχίζεται επί τέσσερις ημέρες. Ο τυφώνας Άντριου, που χτύπησε το 1992, διήρκεσε μόλις τρία 24ωρα, προκαλώντας συνολικά ζημιές ύψους 47,8 δισ. δολαρίων.

Στην κορυφή, ωστόσο, βρίσκεται ο Κατρίνα, που κόστισε πάνω από 160 δισ. δολάρια.

Δείτε τα σχετικά στοιχεία:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.