ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Απώλειες στις ασιατικές αγορές μετά τα απογοητευτικά στοιχεία από Κίνα

Απώλειες στις ασιατικές αγορές μετά τα απογοητευτικά στοιχεία από Κίνα

Πτώση σημειώθηκε σήμερα στους περισσότερους ασιατικούς δείκτες μετά τη δημοσιοποίηση των κινεζικών στοιχείων που υπολείπονται των εκτιμήσεων.

Παράλληλα, οι επενδυτές αποτιμούν την άνοδο των αποδόσεων στα αμερικανικά επιτόκια, μετά τις δηλώσεις για τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.

Στα ταμπλό ο Nikkei υποχώρησε κατά 0,29% μετά από ένα τριήμερο κερδών.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi με άνοδο 0,74%, καθώς τα κέρδη στους δεικτοβαρείς τίτλους του κλάδου τεχνολογίας αντιστάθμισαν τις απώλειες στις μετοχές του μεταποιητικού κλάδου, του λιανεμπορίου και του πετρελαίου.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με πτώση 0,10%, ενώ ο υποδείκτης πρώτων υλών σημείωσε απώλειες 1,11%.

Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ με πτώση 0,48%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,47%.

Η πτώση των δεικτών ήταν απόρροια σειράς μακροοικονομικών στοιχείων στην Κίνα που δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της αγοράς. Η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο σημείωσε αύξηση 6% απογοητεύοντας τους αναλυτές που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Reuters και τοποθετούσαν την αύξηση στο 6,6%. Οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου αυξήθηκαν κατά 7.8% την περίοδο Ιανουαρίου -Αυγούστου έναντι πρόβλεψης για αύξηση 8,2%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και οι λιανικές πωλήσεις υπολείπονται των προβλέψεων, καθώς σημείωσαν άνοδο 10,1% τον Αύγουστο σε ετήσια βάση, έναντι εκτίμησης αναλυτών του Reuters για άνοδο 10,5%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.