ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στα «ύψη» η φοροδιαφυγή στις Κυκλάδες – Ποιο νησί είναι «πρωταθλητής»;

Στα «ύψη» η φοροδιαφυγή στις Κυκλάδες – Ποιο νησί είναι «πρωταθλητής»;

Η καλοκαιρινή σεζόν έφερε «αναταράξεις» σε χιλιάδες επιχειρηματίες καθώς οι οι Ράμπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προχώρησαν σε σαφάρι στις Κυκλάδες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Έτσι οι… πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή δεν είναι πλέον στα κυκλαδίτικα νησιά, αλλά σε άλλες περιοχές.

Την πρωτιά κερδίζει η Κέρκυρα με το θηριώδες ποσοστό 59%.

Αυτό δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα, που επεξεργάζονται οι ελεγκτικές υπηρεσίες εν όψει του δεύτερου γύρου, στοχευμένων ελέγχων.

“Μετακόμισε” η φοροδιαφυγή από τις Κυκλάδες

Ειδικά για τις Κυκλάδες τα ποσοστά παραβατικότητας δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο το 20%., ενώ τα υψηλότερα ποσοστά έχουν καταγραφεί σε:

Κέρκυρα: 59%
Ζάκυνθος: 34%
Κεφαλονιά: 32%
Λάρισα: 32%
Ρέθυμνο: 31%

Αποτελεσματικά αποδείχθηκαν επίσης οι έλεγχοι και τα «λουκέτα», αφού τα επαγγέλματα που ήταν στην αρχή της «μαύρης» λίστας της ΑΑΔΕ υποχώρησαν πιο χαμηλά και στη θέση τους βρέθηκαν άλλα επαγγέλματα, όπως:

Παραγωγοί πάγου- Ενεχυροδανειστήρια: 61%
Ταξί: 56%
Πούλμαν: 54%
Βυτιοφόρα νερού- Θαλάσσια σπορ: 53%
Χονδρεμπόριο ενδυμάτων: 52%
Περιποίηση νυχιών- γραφεία τελετών- κέτερινγκ: 50%

<εκεί που οι έλεγχοι ήταν συνεχείς και ενίοτε επαναλαμβανόμενοι, τα ποσοστά περιορίστηκαν, όπως φαίνεται με αποτέλεσμα οι καφετέριες να εμφανίζουν το χαμηλότερο ποσοστό παραβατικότητας με 13%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα καταστήματα που ασχολούνται με την εστίαση έχουν γίνει πάνω από 23.000 έλεγχοι από την αρχή της χρονιάς

Καντίνες- Κουρεία: 29%

Υπαίθριο εμπόριο: 26%

Καφενεία- Ενοικιαζόμενα: 25%

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ψητοπωλεία- Ταβέρνες: 24%
Καφετέριες: 13%

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.