Γερμανία: Ο μεγαλύτερος αγοραστής τουρκικών προϊόντων – Ποιες είναι οι άλλες χώρες

Γερμανία: Ο μεγαλύτερος αγοραστής τουρκικών προϊόντων – Ποιες είναι οι άλλες χώρες

Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής – και με διαφορά – τουρκικών προϊόντων, σύμφωνα με τον κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναλυτής και καθηγητής διεθνών σχέσεων Μάικλ Τάντσουμ.

Οι διεθνείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις αποτελούν σε μεγάλο βαθμό «πυξίδα» της διπλωματίας και από αυτήν την άποψη μπορούν να εξηγήσουν πολλά από τα τεκταινόμενα στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής.

Με αφορμή, προφανώς, την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ο αναλυτής και καθηγητής διεθνών σχέσεων Μάικλ Τάντσουμ δημοσίευσε ένα συνοπτικό κατάλογο με τους 15 μεγαλύτερους εισαγωγείς τουρκικών προϊόντων.

Στη λίστα αυτή πρώτη με διαφορά είναι η Γερμανία με σύνολο εισαγωγών 16,6 δισ. δολάρια. Ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο με 12,3 δισ. δολάρια, το Ιράκ με 10,2 δισεκατομμύρια, η Ιταλία με 9,8 δισ. δολάρια και οι ΗΠΑ με 9 δισ. Δολάρια.

Τη λίστα συμπληρώνουν οι Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ισραήλ, Ρωσία, Ρουμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτος, Πολωνία και Βέλγιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.