ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μάζεψαν «όλο το χρήμα» οι Kινέζοι: Μοναδικός κερδισμένος της πανδημίας η Κίνα – Mετατρέπεται σε ηγεμόνα

Μάζεψαν «όλο το χρήμα» οι Kινέζοι: Μοναδικός κερδισμένος της πανδημίας η Κίνα – Mετατρέπεται σε ηγεμόνα

Ιδιαίτερα … βολική και χρήσιμη αποδεικνύεται η πανδημία για την κινέζικη οικονομία που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο…

Πλέον η Κίνα διαθέτει τα μεγαλύτερα οικονομικά αποθέματα στον κόσμο και δείχνει ότι μπορεί να ελέγχει τις οικονομικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Φυσικά τα λεφτά αυτά “φεύγουν” από τις οικονομίες της Ευρώπης και των ΗΠΑ λόγω και καραντίνας και μεταφέρονται στην ασιατική χώρα που είναι η μοναδική που λειτουργεί πλήρως.

Είναι καταστάσεις σαν και αυτή, που οδηγούν αρκετούς να ισχυρίζονται ότι δεν αποκλείεται μελλοντικά να μάθουμε ότι το εμβόλιο υπήρχε πριν την πανδημία. Τουλάχιστον στην Κίνα, που έχει από τον Νοέμβριο εμβολιάσει εκατομμύρια πολίτες της.

Συγκεκριμένα α αποθέματα συναλλάγματος της Κίνας αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Νοέμβριο, βρίσκοντας στήριξη από το πρόσφατο ράλι του γιουάν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα οποία δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα, καθώς η κινεζική οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει από το σοκ του κορωνοϊού.

Τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας, τα μεγαλύτερα στον κόσμο, διαμορφώθηκαν στα 3,178 τρισ. δολάρια, σε σύγκριση με τα 3,128 τρισ. δολάρια τον Οκτώβριο και έναντι εκτιμήσεων για 3,150 τρισ. δολάρια σε δημοσκόπηση αναλυτών του Reuters.

Ο δείκτης του δολαρίου έναντι 6 κύριων νομισμάτων υποχώρησε 2,3% το Νοέμβριο, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, από τη γενικευμένη αισιοδοξία για ταχύτερη ανάκαμψη σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά τα θετικά αποτελέσματα από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Το γιουάν ενισχύθηκε 1,7% έναντι του δολαρίου τον περασμένο μήνα.

Οι ξένες εισροές σε κινεζικές μετοχές και ομόλογα ήταν επίσης ισχυρές, καθώς η Κίνα ηγείται της παγκόσμιας ανάκαμψης μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Κίνα διέθετε 62,64 εκατ. ουγκιές χρυσού στα τέλη Νοεμβρίου, επίπεδο αμετάβλητο από τον Οκτώβριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αξία των αποθεμάτων χρυσού μειώθηκε στα 110,41 δισ. δολάρια στα τέλη Νοεμβρίου από 117,89 δισ. δολάρια στα τέλη Οκτωβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.