ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

ΔΕΔΔΗΕ: Αύριο ξεκινάει το θερινό ωράριο στο νυχτερινό ρεύμα – Αναλυτικά ποιες ώρες αφορά

Πώς θα τσεκάρετε αν έχετε νυχτερινό ρεύμα σπίτι σας

ΔΕΔΔΗΕ: Αύριο ξεκινάει το θερινό ωράριο στο νυχτερινό ρεύμα – Αναλυτικά ποιες ώρες αφορά

Αύριο Δευτέρα 1η Μαΐου, αλλάζει το ωράριο σε θερινό για το νυχτερινό ρεύμα, και θα ισχύει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, οπότε και αλλάζει πάλι στο χειμερινό.

Πιο αναλυτικά, από την Δευτέρα της Πρωτομαγιάς, οι νέες ώρες στο νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο είναι οι εξής:

  • 23:00 – 07:00

Υπενθυμίζεται ότι στο χειμερινό ωράριο ισχύουν οι εξής ώρες:

  • 15:00-17:00 και 02:00-08:00 για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών
  • 15:30-17:30 και 02:00-08:00 για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών

Πώς κάνετε αίτηση για νυχτερινό ρεύμα το 2023

Ο καταναλωτής, εφόσον το επιθυμεί, μπορεί να προχωρήσει στη διακριτή χρέωση της κατανάλωσης σε 2 χρονικές ζώνες, τη ζώνη κανονικής χρέωσης (ημερήσια ζώνη) και τη ζώνη μειωμένης χρέωσης (νυκτερινή ζώνη)».

Επίσης, ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι «τα τιμολόγια χρέωσης της ζώνης κανονικής χρέωσης και της ζώνης μειωμένης χρέωσης καθορίζονται από τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Η αίτηση για το νυχτερινό τιμολόγιο μπορεί να υποβληθεί, εφόσον το τιμολόγιο ρεύματος εκδίδεται στο όνομα του ενδιαφερόμενου.

Η διαδικασία γίνεται με δύο τρόπους:

  • Μέσα από την εφαρμογή εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ (ΕΔΩ)
  • Τηλεφωνικά στο 800 400 4000. Σημειώνεται ότι υπάρχει δαπάνη για την ενεργοποίηση της χρονοχρέωσης (νυχτερινό ρεύμα)

Πώς θα τσεκάρετε αν έχετε νυχτερινό ρεύμα σπίτι σας

Υπάρχουν τρεις τρόποι:

Μπορείτε να το διαπιστώσετε εύκολα από τον λογαριασμό ρεύματος που λαμβάνετε. Εάν, π.χ., ο πάροχός σας είναι η ΔΕΗ, στην μπροστινή όψη του λογαριασμού πάνω δεξιά, γράφει: ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ: Γ1Ν Οικιακό Τιμολόγιο. Στην πίσω σελίδα του εκκαθαριστικού σας επίσης, θα υπάρχει η «πάγια χρέωση νύχτας».

Ένας άλλος τρόπος, είναι να δείτε τον πίνακα εγκατάστασης, όπου ενδεχομένως να υπάρχει ενδεικτικό λαμπάκι. Αν το βράδυ αυτό το λαμπάκι ανάβει, τότε έχετε νυχτερινό ρεύμα.

Ο τρίτος τρόπος είναι να επικοινωνήσετε απευθείας με τον πάροχό σας για να τσεκάρετε εάν έχετε την υπηρεσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας το καλοκαίρι

  • Στεγανοποιούμε πόρτες και παράθυρα. Τοποθετούμε μονωτικές ταινίες ή κουρτίνες.
  • Ελέγχουμε το μονωτικό λάστιχο στις πόρτες ψυγείων, καταψυκτών και φούρνων, ώστε να κάνει καλή επαφή και να μην υπάρχει απώλεια ενέργειας (απώλεια ψύξης).
  • Περιορίζουμε τη διάρκεια που αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα του ψυγείου
  • Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούμε τον χρόνο ανάκτησης θερμοκρασίας (απώλεια ψύξης, φως ψυγείου) με συνέπεια να μειώνεται η κατανάλωση από τη λειτουργία του μοτέρ.
  • Πλένουμε τα ρούχα μας στο πλυντήριο ρούχων σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Κλείνουμε το φούρνο μας 10 – 15 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα, καθώς η θερμότητα που υπάρχει επαρκεί για να ετοιμαστεί το φαγητό μας.
  • Τα μαγειρικά σκεύη πρέπει να εφαρμόζουν καλά στα μάτια της κουζίνας.
  • Κλείσιμο συσκευών όταν είναι σε κατάσταση αναμονής (stand-by).
  • Χαμηλώνουμε τη φωτεινότητα όσο μπορούμε στις συσκευές με οθόνη (π.χ. Η/Υ, τηλεοράσεις).
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.