Fiat και Peugeot θα «ενώσουν» και επίσημα τις δυνάμεις τους αρχές Δεκεμβρίου

Fiat και Peugeot θα «ενώσουν» και επίσημα τις δυνάμεις τους αρχές Δεκεμβρίου

Αρχές Δεκεμβρίου προγραμματίζεται να σημειωθεί η υπογραφή της συμφωνίας συγχώνευσης μεταξύ Fiat Chrysler Automobiles και PSA Groupe.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες δήλωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι σχεδίαζαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια συγχώνευση μετοχών «50-50» για να δημιουργήσουν την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, αναζητώντας οικονομίες κλίμακας για να αντιμετωπίσει τις δαπανηρές νέες τεχνολογίες που αφορούν στην ηλεκτροκίνηση κατά πρώτο λόγο και δευτερευόντως στην αυτόνομη οδήγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εταιρείες θα έχουν συζητήσει όλες τις λεπτομέρειες και θα είναι έτοιμες να υπογράψουν ένα μνημόνιο συνεργασίας προς το τέλος του Νοεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι η τελική συμφωνία θα υπογραφεί στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Τα παραπάνω δημοσίευσε η ιταλική «La Stampa» στην κυριακάτικη έκδοσή της, σημειώνοντας πως στη χειρότερη περίπτωση η συμφωνία θα υπογραφεί λίγο μετά τα Χριστούγεννα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι προφανές ότι αμφότερες οι εταιρείες θέλουν η καινούργια χρονιά να ξεκινήσει έχοντας υπογεγραμμένη τη συμφωνία συγχώνευσης, ενώ η «αρνητική» εμπειρία από τις συζητήσεις Renault – FCA που έτρεχαν μήνες αλλά στο τέλος ναυάγησαν έπαιξε και αυτή το ρόλο της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.