ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η φέτα αποτελεί πλέον προστατευόμενο προϊόν: Δείτε τι προβλέπει η συμφωνία ΕΕ – Κίνας

Η φέτα αποτελεί πλέον προστατευόμενο προϊόν: Δείτε τι προβλέπει η συμφωνία ΕΕ – Κίνας

Συμφωνία για την προστασία 100 ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων στην κινεζική αγορά και αντιστρόφως την προστασία 100 κινεζικών προϊόντων στις αγορές της ΕΕ, αναμένεται να υπογράψουν την Τετάρτη Ευρωπαϊκή Ένωση και Κίνα, βάσει ενημέρωσης των Βρυξελλών.

Η συμφωνία, προβλέπει την προστασία της φέτας μεταξύ άλλων ευρωπαϊκών προϊόντων στην κινεζική αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Αγροτικής Μάκης Βορίδης είχε θέσει το ζήτημα στον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, ενώ ενήμερος φέρεται να ήταν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την υπογραφή της συμφωνίας Βρυξελλών – Πεκίνου για τα αγροτικά προϊόντα χαιρέτισε και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμάνουελ Μακρόν, μιλώντας σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, προβλέπεται η σταδιακή απόσυρση εντός οκτώ ετών όλων των προϊόντων που κυκλοφορούν στην Κίνα και χρησιμοποιούν το όνομα «φέτα», χωρίς να προέρχονται από την Ελλάδα.

Επιπλέον προβλέπεται ότι τα προϊόντα που θα παραμείνουν στην αγορά της Κίνας δεν θα επιτρέπεται να κάνουν χρήση συμβόλων που να παραπέμπουν στην Ελλάδα ως χώρα προέλευσης.

Βάσει των παραπάνω, τα 100 ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα μπορούν να πωλούνται στην Κίνα μόνον εφόσον έχουν παραχθεί σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές περιοχές, με τη φέτα να μπορεί να πωληθεί μόνο εφόσον παράγεται στην Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.