ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Βούλιαξε» την Γαλλία ο κορωνοϊός – 450 δις κόστισαν τα μέτρα

«Βούλιαξε» την Γαλλία ο κορωνοϊός – 450 δις κόστισαν τα μέτρα

Ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ, δήλωσε σήμερα πως τα μέτρα της γαλλικής κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού έχουν κοστίσει 450 δισεκ. ευρώ, το αντίστοιχο του 20% του ΑΕΠ.

Από τα μέσα Μαρτίου, η κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει μια σειρά μέτρων όπως την αναστολή συμβάσεων εργασίας με κρατική επιδότηση, δάνεια με κρατικές εγγυήσεις, αναβολή καταβολής φόρων και επιχορηγήσεις σε μικρές επιχειρήσεις.

«Εάν πάρουμε όλα όσα έγιναν με τον προϋπολογισμό και για τη στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων, είναι 450 δισεκ. ευρώ, το 20% του εθνικού πλούτου πάνω στο τραπέζι», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ στον τηλεοπτικό σταθμό BFM.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα ανακοινώσει «ισχυρά μέτρα» για τη στήριξη των αυτοκινητοβιομηχανιών, ένας ακόμα κλάδος για τον οποίο θα εκπονηθεί συγκεκριμένο σχέδιο προκειμένου να μπορέσει να ορθοποδήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.