ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τα επαγγέλματα που κάνουν θραύση εν μέσω κορωνοϊού

Τα επαγγέλματα που κάνουν θραύση εν μέσω κορωνοϊού

Η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε αρκετά επαγγέλματα σε κρίση, από την άλλη όμως υπάρχουν κι εκείνα που έχουν γίνει περιζήτητα.

Το τοπίο στην αναζήτηση και προσφορά εργασίας έχει επηρεαστεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού COVID 19. Νέες ανάγκες δημιουργήθηκαν, μαζί με καινούριες θέσεις εργασίας.

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο LinkedIn συγκέντρωσε τα δεδομένα για την προσφορά και τη ζήτηση θέσεων όσον αφορά στο πρώτο εξάμηνο του 2020 και έφτιαξε τη λίστα με τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα, τα οποία είναι τα εξής: Software developer, υπεύθυνος πωλήσεων, Project Manager, IT Administrator, υπεύθυνος εξυπηρέτησης πελατών, Digital Marketer, IT Support, αναλυτής δεδομένων, οικονομικός αναλυτής, λογιστής, γραφίστας.

Πέρα από αυτά τα επαγγέλματα υπάρχουν και κάποια άλλα που «αντέχουν» στην πανδημία του κορωνοϊού και εξακολουθούν να έχουν ζήτηση, όπως είναι εκείνα που σχετίζονται με τον τομέα του forex (risk analyst officer, partnership account manager, account service manager), τη νομική, ενώ μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας έχουν και οι μάγειρες, ζαχαροπλάστες, ψήστες, αρτοποιοί και βοηθοί σεφ.

Κινητικότητα παρατηρείται και στον τομέα του μάρκετινγκ και των δημοσίων σχέσεων και σε τεχνικά επαγγέλματα για εργάτες και τεχνίτες που έχουν σχέση με την εφαρμογή αλουμινίων, συναρμολόγησης επίπλων και κουζινών ή είναι συντηρητές, τεχνίτες εφαρμογής γυψοσανίδων και τεχνικοί εγκαταστάσεων ηλεκτρικών συστημάτων θέρμανσης.

Με βάση τις αναφορές ειδικών, κάποια επαγγέλματα που είναι πιθανό να ακμάσουν στην μετα-COVID-19 εποχή είναι όσα σχετίζονται με την υγεία όπως γιατροί και νοσηλευτές και ο κλάδος της ψυχικής υγείας όπως είναι οι ψυχολόγοι και οι σύμβουλοι, καθώς και επαγγέλματα που σχετίζονται με τις αλυσίδες εφοδιασμού (logistics).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, κάποια επαγγέλματα που κάνουν θραύση τα τελευταία χρόνια αναμένεται να μονοπωλήσουν στο εγγύς μέλλον: app developers, social media managers, ειδικοί cloud computing, αναλυτές big data, δημιουργοί περιεχομένου στο YouTube, ειδικοί σε θέματα «millennials» και χειριστές drones όχι απλώς δεν πρόκειται να κινδυνέψουν να χάσουν τη δουλειά τους, αλλά θα εδραιωθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.