Αυτές είναι οι τρεις συμβουλές του Στιβ Τζομπς για να λύνεις κάθε πρόβλημα

Γιατί η Apple υποσχέθηκε πρόσφατα στο προσωπικό της πιο ελαστικό ωράριο

Αυτές είναι οι τρεις συμβουλές του Στιβ Τζομπς για να λύνεις κάθε πρόβλημα

Ο Στιβ Τζομπς είχε αναπτύξει μια μέθοδο των «τριών βημάτων» που τον βοηθούσε να βρίσκει λύση σε κάθε πρόβλημα.

Προσπαθώντας να ακολουθήσει αυτή την μέθοδο η Apple υποσχέθηκε πρόσφατα στο προσωπικό της πιο ελαστικό ωράριο και καλύτερους κανόνες και συνθήκες εργασίας, σύμφωνα με το CNET.

Ζητώντας από το προσωπικό να κάνει περισσότερα διαλείμματα και να δουλεύει λιγότερο, η εταιρεία από το Κουπερτίνο δεν μειώνει απλά τις πιθανότητες για burnout αλλά παράλληλα αυξάνει την παραγωγικότητα.

Με άλλα λόγια, η μέθοδος στηρίζεται στην ιδέα ότι οι εργαζόμενοι είναι προτιμότερο να δουλεύουν πιο έξυπνα κι όχι πιο σκληρά.

Αυτό έκανε πάντα κι ο Σ.Τζομπς, ο οποίος θεωρείται πρωτεργάτης της αποτελεσματικής στρατηγικής που εκτόξευσε την καριέρα του.

Ακολουθούν λοιπόν τα 3 βήματα της αποτελεσματικής του μεθόδου για να τα δοκιμάσεις κι εσύ για την επίλυση των πιο δύσκολων προβλημάτων.

1. Δες καθαρά από απόσταση
Στα δύσκολα προβλήματα, συνήθως βρίσκουμε δύσκολα λύσεις. Ενώ πολύ εστιάζουν στη λύση, ο Στιβ Τζομπς προτείνει να αποστασιοποιούμαστε για να μπορούμε να σκεφτούμε πιο καθαρά, βρίσκοντας την ιδανικότερη λύση.

Ο Τζομπς ήξερε ότι αυτό που θα δημιουργούσε, θα ήταν τέλειο πριν ακόμη έχει στα χέρια του το προϊόν.

Όπως είχε πει άλλωστε στο Forbes, σκοπός δεν ήταν «να πουλάει κομπιούτερ» αλλά να «πλουτίζει ζωές».

2. Εστίασε
Από τη στιγμή που ξέρεις τι ψάχνεις, πάρε χρόνο για να σκεφτείς προσεκτικά. Έτσι θα καταλάβεις τι είναι αυτό που θες να πετύχεις, δουλεύοντας προς αυτή την κατεύθυνση ασταμάτητα.

Ο Στιβ Τζομπς ήταν αυθεντία σε αυτό και γι’ αυτό ήταν τόσο αποτελεσματικός στο να δίνει κίνητρα στους εργαζομένους.

3. Αποσυνδέσου
Όταν νιώσεις ότι αρχίζεις να χάνεις τον προσανατολισμό σου, κάνε ένα διάλειμμα και αποσυνδέσου.

Όταν παίρνουμε αποστάσεις από κάτι, τείνουμε να σκεφτόμαστε πιο καθαρά και δημιουργικά. Όλο αυτό οδηγεί σε κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων και καινοτόμες μεθόδους.

Για παράδειγμα, ο Τόμας Έντισον έπαιρνε έναν υπνάκο όταν δεν μπορούσε να βρει την απάντηση σε ένα σύνθετο πρόβλημα, σύμφωνα με το Scientific American. Έτσι κι εσύ πολλές φορές, χρειάζεται να απομακρυνθείς από το γραφείο σου για να σου έρθουν οι καλύτερες ιδέες και όλες οι απαντήσεις που έψαχνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.