ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ετοιμάζει «τσουχτερά» πρόστιμα για το κάπνισμα στο αυτοκίνητο η Γερμανία

Τί ισχύει στην Ελλάδα;

Ετοιμάζει «τσουχτερά» πρόστιμα για το κάπνισμα στο αυτοκίνητο η Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα νέο αυστηρότερο νόμο, προκειμένου να γλυτώσουν τα παιδιά το παθητικό κάπνισμα μέσα στο αυτοκίνητο.

Πλέον οι οδηγοί θα μπορούν να καπνίζουν όσο θέλουν κατά την οδήγηση, εάν στο αυτοκίνητο βρίσκονται μόνοι τους, καθώς εάν στα πίσω καθίσματα υπάρχει ανήλικος ή έγκυος γυναίκα, το πρόστιμο θα φτάνει τα 3.000 ευρώ.

Δεν είναι μυστικό πως το παθητικό κάπνισμα είναι εξαιρετικά επιβλαβές για την υγεία του ανθρώπου, ενώ έχει αποδειχθεί πως ένα τσιγάρο αναμμένο εντός του αυτοκινήτου καθιστά την ατμόσφαιρα της καμπίνας, αρκετές φορές πιο επιβλαβή από αυτή σε ένα μπαρ.

Πλέον στην Γερμανία το πρόστιμο θα ξεκινά από τα 500 και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 3.000 ευρώ. Φυσικά από το νόμο εξαιρούνται τα κάμπριο οχήματα.

Το παθητικό κάπνισμα σκοτώνει 166.000 παιδιά ετησίως σε όλο τον κόσμο και σύμφωνα με το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο (dkfz), η συγκέντρωση καπνού σε ένα όχημα είναι έως και πέντε φορές υψηλότερη από ό,τι σε ένα μέσο μπαρ.

Στην Γερμανία, πάνω από 1 εκατομμύριο ανήλικοι εκτίθενται στον καπνό του τσιγάρου των γονιών τους κατά την οδήγηση κάθε χρόνο.

Τί ισχύει στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα υπάρχει αντίστοιχο πρόστιμο στα 1.500 ευρώ, εάν υπάρχει παιδί κάτω των 12 ετών στο αυτοκίνητο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην περίπτωση που η παράβαση σημειωθεί σε οδηγό ΜΜΜ, τότε το πρόστιμο είναι το ίδιο, ενώ διπλασιάζεται στα 3.000 ευρώ εάν υπάρχει παιδί κάτω των 12 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.