ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Αμερικανίδα υπ. Οικονομικών προειδοποιεί για οικονομική καταστροφή εάν δεν βρεθεί λύση για το χρέος των 31 τρισ.$

«Μια αθέτηση του χρέους μας θα προκαλούσε οικονομική και χρηματοπιστωτική καταστροφή»,

Η Αμερικανίδα υπ. Οικονομικών προειδοποιεί για οικονομική καταστροφή εάν δεν βρεθεί λύση για το χρέος των 31 τρισ.$

Η αποτυχία των ΗΠΑ να αυξήσουν το ανώτατο όριο του χρέους θα οδηγούσε σε οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση στη χώρα, προειδοποίησε η Αμερικανή υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, προτρέποντας τους νομοθέτες να δράσουν και να μην περιμένουν «μέχρι την τελευταία στιγμή».

Το ανώτατο όριο του χρέους είναι το μέγιστο ποσό που η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι νόμιμα εξουσιοδοτημένη να δανειστεί για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Η Yellen προειδοποίησε κατά τη διάρκεια συνάντησης με στελέχη επιχειρήσεων από την Καλιφόρνια την Τρίτη ότι μια χρεωκοπία θα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια θέσεων εργασίας και θα έφερνε στα ύψη τις πληρωμές των νοικοκυριών σε στεγαστικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε ότι είναι  «βασική ευθύνη» του Κογκρέσου να αυξήσει ή να αναστείλει το ανώτατο όριο δανεισμού των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Μια αθέτηση του χρέους μας θα προκαλούσε οικονομική και χρηματοπιστωτική καταστροφή», είπε, προσθέτοντας: «Μια αθέτηση υποχρεώσεων θα αύξανε το κόστος του δανεισμού στο διηνεκές. Οι μελλοντικές επενδύσεις θα γίνουν σημαντικά πιο δαπανηρές».

Σύμφωνα με την Yellen, οι αμερικανικές επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν επιδείνωση των πιστωτικών αγορών και η κυβέρνηση πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να εκδώσει πληρωμές σε οικογένειες στρατιωτικών και ηλικιωμένους που βασίζονται στην Κοινωνική Ασφάλιση.

«Το Κογκρέσο πρέπει να ψηφίσει για την αύξηση ή την αναστολή του ορίου χρέους. Θα έπρεπε να το κάνει χωρίς όρους. Και δεν πρέπει να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή», προέτρεψε.

Η προειδοποίηση έρχεται καθώς ο Λευκός Οίκος και οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο βρίσκονται σε αδιέξοδο όσον αφορά την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους.

https://twitter.com/bythesfbay/status/1651224608010301448

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.