ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: H Fitch ξαναχτύπησε και υποβαθμίζει τις αμερικανικές τράπεζες Fannie Mae και Freddie Mac

Η υποβάθμιση της προοπτικής των τραπεζών αποτελεί αντανάκλαση της «αβεβαιότητας» για το ζήτημα της αύξησης του ορίου του χρέους των ΗΠΑ

ΗΠΑ: H Fitch ξαναχτύπησε και υποβαθμίζει τις αμερικανικές τράπεζες Fannie Mae και Freddie Mac

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε την προοπτική του αξιόχρεου των τραπεζών κολοσσών που ειδικεύονται στις αγοραπωλησίες ακινήτων και τις υποθήκες, Fannie Mae και Freddie Mac.

Σε μία περίοδο όπου το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα δέχεται σοβαρά πλήγματα και ενώ οι διαπραγματεύσεις του Λευκού Οίκου με τη ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση προκειμένου να αυξηθεί ή να ανασταλεί το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους συνεχίζονται χωρίς να έχει εξευρεθεί συμφωνία, η υποβάθμιση από την Fitch δείχνει πως στις ΗΠΑ δεν πάνε καθόλου καλά τα πράγματα.

Χθες η Fitch υποβάθμισε και την προοπτική της οικονομίας των ΗΠΑ!

Η κίνηση αυτή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια πιθανή υποβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από τον οίκο το προσεχές διάστημα.

Η απόφαση «αντανακλά τις πολιτικές εντάσεις που εμποδίζουν την επίλυση του προβλήματος» που θα δινόταν «με την αύξηση ή την αναστολή της ισχύος του ορίου χρέους» του ομοσπονδιακού κράτους, καθώς «η προθεσμία πλησιάζει γρήγορα», εξήγησε ο Φιτς.

Η Fitch είναι αμερικανικός οίκος ο οποίος μαζί με την Moody’s και την Standard and Poor’s, έχουν χρησιμοποιηθεί ως γεωπολιτικά «όπλα» από τις αμερικανικές κυβερνήσεις για να υποβαθμιστούν οικονομίες αντίπαλων χωρών.

Για να αναγκάζεται να προχωρά σε συνεχείς υποβαθμίσεις σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τις ΗΠΑ και ενώ πλησιάζει η προθεσμία της 1ης Ιουνίου, σημαίνει πως η αμερικανική οικονομία βρίσκεται στο σημείο «μηδέν».

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι για υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας ετοιμάζεται και η Moody’s, εάν οι ΗΠΑ αποτύχουν να πληρώσουν τοκοχρεολύσια στα μέσα Ιουνίου.

Αποτυχία πληρωμής πάντως θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην εικόνα των αμερικανικών ομολόγων τα οποία θεωρούνται ως το σημείο αναφοράς για όλο τον πλανήτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.