ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο πόλεμος στην Ουκρανία «χαλάει» την εμπορική συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου-Ινδίας

Εκκλήσεις για να τεθούν σε πάγο οι συνομιλίες

Ο πόλεμος στην Ουκρανία «χαλάει» την εμπορική συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου-Ινδίας

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται μόλις δύο μήνες σε διαπραγματεύσεις με την Ινδία για μια συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών – αλλά ήδη υπάρχουν εκκλήσεις για να τεθούν σε πάγο οι συνομιλίες.

Μια συμφωνία με την Ινδία, μια οικονομική δύναμη και στρατηγικά σημαντικό εταίρο για το Ηνωμένο Βασίλειο – που έχει το ένα μάτι σταθερά στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού – ήταν μια δελεαστική προοπτική μετά το Brexit. 

Το Νέο Δελχί, το οποίο έχει στενούς οικονομικούς και αμυντικούς δεσμούς με τη Μόσχα, παρέμεινε ουδέτερο στον πόλεμο στην Ουκρανία, απείχε από τις διαδοχικές ψηφοφορίες στα Ηνωμένα Έθνη που καταδικάζουν τις ενέργειες της Ρωσίας.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η Βρετανία θα πρέπει να αναβάλει τις συνομιλίες εκτός και έως ότου η χώρα του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι αλλάξει τη θέση της για την Ουκρανία. Ο βουλευτής των Εργατικών Κρις Μπράιαντ, πρόεδρος της πανκομματικής κοινοβουλευτικής ομάδας για τη Ρωσία, είπε ότι ήταν «παράλογες» οι διαπραγματεύσεις – οι οποίες ξανάρχισαν στις 7 Μαρτίου και διήρκεσαν έως τις 18 Μαρτίου – προχωρούσαν ακόμη.

«Θα πίστευα ότι αυτή είναι μια βασική στιγμή κατά την οποία θα έπρεπε να προσπαθούμε να πούμε στην Ινδία, “κοίτα, δεν μπορείς να απέχεις από αυτό”. Δεν μπορείς να απέχεις από ένα έγκλημα πολέμου. Δεν μπορείς να απέχεις από μια παράνομη εισβολή σε άλλη χώρα. Πού είναι η ηθική σου πυξίδα;» είπε

Ο Μπέιτ Τομς, πρόεδρος του Βρετανο-Ουκρανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει «να επανεξετάσει την εμπορική του προσέγγιση στην Ινδία». Ο Tobias Ellwood, πρόεδρος της επιτροπής άμυνας της Βουλής των Κοινοτήτων, υποστήριξε ότι εάν η Ρωσία εξακολουθεί να έχει «εμπορικές επιλογές με γίγαντες όπως η Ινδία, τότε υπονομεύει την ευρύτερη ενότητα και την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας να ζητήσει από τον Πούτιν να λογοδοτήσει».

Ερωτηθείσα για τις αντιδράσεις, η υπουργός Εμπορίου Anne-Marie Trevelyan είπε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «πολύ απογοητευμένο» με την τρέχουσα θέση της Ινδίας, «αλλά συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με Ινδούς εταίρους και ελπίζουμε ότι οι απόψεις τους θα αλλάξουν»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.