ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΟΗΕ: Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων μειώθηκαν τον Ιανουάριο για δέκατο διαδοχικό μήνα

Πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή του δείκτη από το Σεπτέμβριο 2021

ΟΗΕ: Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων μειώθηκαν τον Ιανουάριο για δέκατο διαδοχικό μήνα

Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων μειώθηκαν τον Ιανουάριο για 10ο διαδοχικό μήνα, έχοντας φτάσει περίπου 18% κάτω από το ρεκόρ που είχαν καταγράψει το Μάρτιο του 2022 μετά την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο δείκτης τιμών του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, ο οποίος παρακολουθεί τα τρόφιμα που διακινούνται παγκοσμίως, είχε μέση τιμή 131,2 μονάδες έναντι 132,2 για το Δεκέμβριο.

Πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή του δείκτη από το Σεπτέμβριο 2021.

Η τιμή του δείκτη για το Δεκέμβριο αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από την αρχική εκτίμηση που ήταν 132,4.

Οι μειώσεις στις τιμές των φυτικών ελαίων, των γαλακτοκομικών και της ζάχαρης βοήθησαν στη μείωση του δείκτη, ενώ οι τιμές των δημητριακών και του κρέατος παραμένουν σε μεγάλο βαθμό σταθερές, ανακοίνωσε ο FAO.

Σε χωριστές σημερινές εκτιμήσεις του, ο FAO αύξησε εξάλλου την πρόβλεψή του για την παγκόσμια παραγωγή δημητριακών το 2022 σε 2,765 τρισεκατομμύρια τόνους από την προηγούμενη εκτίμηση για 2,756 τρισεκατομμύρια τόνους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.