ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσία: «Τσακίζει» τις κυρώσεις εισάγοντας προϊόντα χωρίς εμπορικό σήμα! – Θα εισάγουν τα πάντα στο 1/3 της τιμής τους

«Ο καταναλωτής θα έχει πρόσβαση σε μια ευρύτερη ποικιλία προϊόντων υψηλής ποιότητας σε λογικές τιμές»

Ρωσία: «Τσακίζει» τις κυρώσεις εισάγοντας προϊόντα χωρίς εμπορικό σήμα! – Θα εισάγουν τα πάντα στο 1/3 της τιμής τους

Οι αρχές της Ρωσίας θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις λιανικής την εισαγωγή προϊόντων από το εξωτερικό χωρίς την άδεια του κατόχου του εμπορικού σήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής ανταγωνισμού της χώρας, παρακάμπτοντας έτσι τις κυρώσεις!

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της κίνησης πολλών παγκόσμιων κολοσσών, να διακόψουν τις πωλήσεις ή τις εξαγωγές τους στη Ρωσία λόγω της επέμβασης της στην Ουκρανία.

Θα εισάγονται τα πάντα, αλλά στο 1/3 της τιμής τους ή και ακόμα χαμηλότερα. Π.χ. θα εισάγονται προϊόντα της Adidas ή της Nike από την Κίνα, αλλά χωρίς το brand name ή με άλλο, αλλά από τα εργοστάσια που τα κατασκευάζουν και στην ίδια ποιότητα!

Ή θα εισάγονται τρόφιμα από τρίτες χώρες χωρίς το σήμα! Π.χ. μια κονσερβοποιία θα μπορεί να εξάγει το προϊόν της στην Σερβία ή την Τουρκία, χωρίς την φίρμα της και μετά από εκεί θα τα αγοράζει η Ρωσία!

Το ίδιο ισχύει και για τα φάρμακα! Τα ίδια φάρμακα με άλλες ονομασίες! 

Τροφές ζώων, αλκοολούχα ποτά, παντός είδους ειδών διατροφής, ηλεκτρονικά κλπ.

Αφθονία στην ρωσική αγορά θα υπάρχει σε αραβοσιτέλειο, ψωμί κλπ.

Η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία (FAS) ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής της συναντήθηκε με τον διευθυντή του κορυφαίου διαδικτυακού πωλητής λιανικής της χώρας, την Wildberries, όπου συζητήθηκε η νομιμοποίηση των παράλληλων εισαγωγών.

Και οι δύο πλευρές ήταν πεπεισμένες ότι η κίνηση θα ήταν θετική για τους καταναλωτές και τις ρωσικές επιχειρήσεις.

Η FAS ανακοίνωσε ότι έχει ετοιμάσει προσχέδια κανονισμών για τις παράλληλες εισαγωγές – αποκαλούμενες ενίοτε και «γκρίζες εισαγωγές» – που εξετάζει η κυβέρνηση.

«Η πρωτοβουλία της FAS που επιτρέπει παράλληλες εισαγωγές θα είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο στήριξης. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να εισάγουν νομίμως ξένα αγαθά χωρίς να ζητούν πρόσθετες άδειες και ο καταναλωτής θα έχει πρόσβαση σε μια ευρύτερη ποικιλία προϊόντων υψηλής ποιότητα σε λογικές τιμές», δήλωσε η γενική διευθύντρια της Wildberries, Τατιάνα Μπακαλτσούκ.

Φάρμακα και τρόφιμα στο επίκεντρο

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για σημαντικά αγαθά όπως φάρμακα, τρόφιμα και παιδικά προϊόντα», πρόσθεσε η Μπακαλτσούκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει εισηγηθεί μια σειρά από μέτρα για να προσπαθήσει να στηρίξει την οικονομία της ενόψει των κυρώσεων της Δύσης για τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ωστόσο, το Κρεμλίνο αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη οικονομική του κρίση από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.