ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης – «Χαμένος» ο Αύγουστος με τις σωρευτικές απώλειες να υπερβαίνουν το 3%

 «Μαχαίρι» κατά τουλάχιστον 50% στις προσλήψεις του ιδιωτικού τομέα των ΗΠΑ

Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης – «Χαμένος» ο Αύγουστος με τις σωρευτικές απώλειες να υπερβαίνουν το 3%
Μικρά κέρδη εμφανίζει σήμερα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τους αγοραστές να προσπαθούν να ανακτήσουν τα «ηνία» της αγοράς. Ωστόσο, ο Αύγουστος ήδη θεωρείται «χαμένος» μήνας, με τις σωρευτικές απώλειες να υπερβαίνουν το 3%.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 145 μονάδες ή κατά 0,44% και διαμορφώνεται στις 31.936 μονάδες. Κατά 0,65% αυξάνεται και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, ο οποίος καθορίζεται στις 4.011 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 1,08% και διευρύνεται στις 12.011 μονάδες. 

Η σημερινή ανοδική κίνηση έρχεται κόντρα στο τριήμερο καθοδικό σερί, το οποίο έχει «σβήσει» τα κέρδη του Αυγούστου και έχει θέσει τη Wall Street σε καθοδική τροχιά.

Αφορμή για το κύμα ρευστοποιήσεων αποτέλεσαν τα πρόσφατα σχόλια του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος δεσμεύτηκε για την περαιτέρω αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης του πληθωρισμού. 

Τα υψηλότερα επιτόκια, ωστόσο, προκαλούν «πόνο» σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, με τους αναλυτές να προειδοποιούν για τον κίνδυνο επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας.  

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, την Τρίτη οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με τον S&P 500 να χάνει το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων για πρώτη φορά από τον Ιούλιο.

Μάλιστα, και οι τρεις βασικοί δείκτες ετοιμάζονται να αποχαιρετίσουν τον Αύγουστου με σωρευτικές απώλειες άνω του 3%, σε ακόμη μία ένδειξη της πρόσφατης επιδείνωσης του επενδυτικού κλίματος και της αποστροφής του περιττού ρίσκου.  

Παρ’ όλα αυτά, ορισμένοι επενδυτές δεν χάνουν… την αισιοδοξία τους και ελπίζουν ότι ο κύκλος των επιτοκιακών αυξήσεων οδεύει προς το τέλος του. «Θεωρούμε ότι βρισκόμαστε κοντά στο τέλος, αλλά αυτό σίγουρα εξαρτάται από πολλά πράγματα» τονίζει η Brenda Vingiello, αναλύτρια στη Sand Hill Global Advisors.  

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, ενώ είναι πολύ πιθανό να το επαναλάβει άλλες δύο φορές μέσα στο έτος. Αλλά έτσι, θα φθάσουμε σε ένα σημείο, όπου θα έχουν γίνει πολλά και θα βρισκόμαστε σε περιοριστικό έδαφος» προσθέτει, μιλώντας στο CNBC. 

Ας σημειωθεί ότι τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας βρίσκονται στο εύρος 2,25 – 2,50%, με τους traders να ποντάρουν σε μια αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης εντός του Σεπτεμβρίου.  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Ευρώπη, στο μεταξύ, ο γενικός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί στο -0,39% και τις 418 μονάδες, καθώς ο βρετανικός FTSE 100 μειώνεται κατά 1,09%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,32% και ο ιταλικός FTSE MIB κατά 0,63%. Στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι σχεδόν αμετάβλητος λίγο κάτω από τις 13.000 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ 35 περιορίζεται κατά 0,61%. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.