ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΕΚΤ: Και μετά το καλοκαίρι θα συνεχιστούν οι αυξήσεις των επιτοκίων

Οι προοπτικές για τον πληθωρισμό εξακολουθούν να είναι υπερβολικά υψηλές

ΕΚΤ: Και μετά το καλοκαίρι θα συνεχιστούν οι αυξήσεις των επιτοκίων

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT), κατά την τελευταία της συνεδρίαση, μείωσε για πρώτη φορά τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων ενισχύοντας τις εκτιμήσεις ότι ο κύκλος σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο, ωστόσο, πολλοί υποστηρίζουν πως οι αυξήσεις πρέπει να συνεχιστούν και μετά το καλοκαίρι.

Να σημειωθεί πως η ΕΚΤ έχει αυξήσει τα επιτόκια σε κάθε μία από τις τελευταίες επτά συνεδριάσεις της για να καταπολεμήσει την άνοδο του πληθωρισμού, με την Κριστίν Λαγκάρντ να τονίζει ότι περαιτέρω αυξήσεις θα ακολουθήσουν, καθώς οι προοπτικές για τον πληθωρισμό εξακολουθούν να είναι υπερβολικά υψηλές.

Η ΕΚΤ δικαιολόγησε την πιο «ήπια» κίνηση με βάση το γεγονός ότι προηγούμενες αυξήσεις έχουν αρχίσει να μεταδίδονται στις συνθήκες χρηματοδότησης και στις νομισματικές συνθήκες της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την αγορά, η σηματοδότηση αυτή ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες αυξήσεις, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση για τον τερματισμό των επανεπενδύσεων του προγράμματος αγοράς ομολόγων APP, ήταν αυτό που έκανε τα γεράκια της ΕΚΤ που ήθελαν μεγαλύτερη αύξηση κατά 50 μ.β. να συμβιβαστούν.

Αξίζει να σημειώσουμε πως έπειτα από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ της 4ης Μαΐου, η πλειονότητα των διεθνών οίκων αναμένει πως η κορύφωση των επιτοκίων θα έλθει τον Ιούλιο και στο 3,75% από το σημερινό 3,25%, που σημαίνει άλλες δύο αυξήσεις της τάξης των 25 μ.β. στις προσεχείς συνεδριάσεις του καλοκαιριού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.