ΕΝΦΙΑ 2021: Πως θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της πρώτης δόσης

Τα δύο πιθανά σενάρια

ΕΝΦΙΑ 2021: Πως θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της πρώτης δόσης

Η ΑΑΔΕ αναμένεται να στείλει τον νέο λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ στέλνει η ΑΑΔΕ σε 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών του φόρου ακινήτων αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου και το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να δώσει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να πληρώσουν τις δυο πρώτες δόσεις του φόρου (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) μέχρι το τέλος Οκτωβρίου χωρίς να επιβαρυνθούν με το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής της δόσης του Σεπτεμβρίου.

Βέβαια, όσοι θέλουν να εξοφλήσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου κερδίζοντας έτσι τις 6 μηνιαίες δόσεις, μπορούν να το πράξουν.

Δύο δυνατότητες στους πολίτες

Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, «η δική μου προσέγγιση είναι ότι πρέπει να δώσουμε στους πολίτες και τις δύο δυνατότητες. Είναι κάτι που θα αξιολογήσουμε την κατάλληλη στιγμή».

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται με βάση τις υπάρχουσες αντικειμενικές αξίες (οι νέες αντικειμενικές αξίες θα εφαρμοστούν από το 2022), ενώ δεν υπάρχουν μεταβολές στις εκπτώσεις και τις απαλλαγές που ισχύουν για ορισμένες κατηγορίες φορολογούμενων που εφαρμόστηκαν το 2020.

Έξι μηνιαίες δόσεις

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα πραγματοποιηθεί και φέτος σε έξι μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και την τελευταία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.