ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η ΑΑΔΕ συνδέεται με τα αρχεία του Κτηματολογίου – Έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων

Σε όσους εντοπιστούν διαφορές, θα σταλούν νέα εκκαθαριστικά σημειώματα

Η ΑΑΔΕ συνδέεται με τα αρχεία του Κτηματολογίου – Έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων

Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν αποκρύψει την πραγματική επιφάνεια της ακίνητης περιουσίας τους προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή αυξημένου ΕΝΦΙΑ και άλλων φόρων, αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα.

Με την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, η ΑΑΔΕ, θα προχωρήσει στην οnline σύνδεση των στοιχείων προκειμένου να τους εντοπίσει.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στα αρχεία του Κτηματολογίου, ενώ με τη διασύνδεση των δύο συστημάτων θα ξεκινήσουν διασταυρώσεις προκειμένου:

–Να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν δηλώσει την πραγματική εικόνα των ακινήτων τους.

–Να αναζητήσουν φορολογουμένους που διαθέτουν ακίνητη περιουσία αλλά έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία τις οποίες αφήνουν απλήρωτες και αρρύθμιστες

Οι φορολογούμενοι που θα εντοπισθούν μετά τη διασταύρωση να έχουν αποκρύψει ακίνητα ή να τα έχουν δηλώσει λανθασμένα θα βρεθούν αντιμέτωποι με:

–Επιβολή κύριου και συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ.

–Πρόσθετο φόρο, ο οποίος υπολογίζεται ως τόκος εκπρόθεσμης καταβολής.

–Πρόστιμο για την υποβολή ανακριβών δηλώσεων φόρου ακινήτων.

Σε όσους εντοπιστούν διαφορές, θα σταλούν νέα εκκαθαριστικά σημειώματα, με τα οποία θα τους καταλογίζεται ο επιπλέον ΕΝΦΙΑ, για όλα τα έτη, στα οποία η ακίνητη περιουσία που είχαν στην κατοχή τους ήταν μεγαλύτερη από εκείνη που είχαν δηλώσει στο Ε9. Επίσης, θα διασταυρωθούν οι τεκμαρτές τους δαπάνες των προηγουμένων δέκα ετών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ήταν υψηλότερες των εισοδημάτων που δήλωναν και όφειλαν να πληρώσουν περισσότερο φόρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα σήμερα να διορθώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους τόσο στην πλατφόρμα του Περιουσιολογίου της ΑΑΔΕ όσο και στην πλατφόρμα των αδήλωτων τετραγωνικών. Οσοι διορθώσουν την επιφάνεια των ακινήτων στο Ε9 θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορεί να μην επιβαρύνονται με το πρόστιμο των 100 ευρώ αλλά δεν θα γλιτώσουν την πληρωμή του επιπλέον ΕΝΦΙΑ που θα προκύψει λόγω των διορθώσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.