ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οικονομική καταστροφή σε Ελλάδα: Τα 110 δισ. ευρώ ξεπέρασαν τον Νοέμβριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορίες & τελωνεία

Το 2115 τελειώνει η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές

Οικονομική καταστροφή σε Ελλάδα: Τα 110 δισ. ευρώ ξεπέρασαν τον Νοέμβριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορίες & τελωνεία

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορίες και τελωνεία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία «έσπασαν» τον Νοέμβριο του 2021 το φράγμα των 110 δισ. ευρώ, χαρακτηριστικό στοιχείο της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι για χρέη προς τον ΕΦΚΑ οι επαγγελματίες που εντάχθηκαν στη ρύθμιση μέχρι στιγμής δεν ξεπερνούν τις 15.000, ενώ χρωστούν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, λόγω αδυναμία να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις τους.

Για να ενταχθούν οι εν λόγω οφειλές στη ρύθμιση των έως 72 δόσεων θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία βεβαίωσης άμεσα. όσοι φορολογούμενοι πατήσουν το κουμπί της ένταξης τελευταία στιγμή θα πρέπει να πληρώσουν στη 1η από της 36 ή 72 δόσεις εντός τριών ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης είναι:

  • τα 30 ευρώ για χρέη έως 1.000 ευρώ
  • και 50 ευρώ για υψηλότερες οφειλές.

Το χρέος που το 2009 ήταν στο 126% (άλλοι ειδικοί το τοποθετούν στο 129%) το 2011 είχε διαμορφωθεί σε 355,7 δισ. ευρώ το 2011 (από 329,4 δισ. ευρώ το 2010!!!), το 2012 συρρικνώθηκε στα 303,9 δισ. ευρώ, δηλαδή μειώθηκε κατά 51,8 δισ. ευρώ, αλλά την επόμενη χρονιά (2013) αυξήθηκε κατά 16 περίπου δισ. ευρώ, δηλαδή στα 319,9 δισ. ευρώ.

Και η άνοδος συνεχιζόταν με αποτέλεσμα να … εξαφανιστεί όλο σχεδόν και το ποσό (51,8 δις. ευρώ) που τελικά πήγε για μείωση του χρέους, αφού τα επόμενα χρόνια αυξήθηκε σχεδόν ισόποσα για να φτάσει σήμερα (2021) στα 355 δις. ευρώ και στο 200%, περίπου του ΑΕΠ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια ολική οικονομική καταστροφή που υπονόμευσε το μέλλον του ελληνικού κράτους μέχρι το 2115, οπότε τελειώνει η εκχώρηση των δημοσίων εσόδων στους δανειστές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.