ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Όργιο φοροδιαφυγής σε κοσμοπολίτικα νησιά

Όργιο φοροδιαφυγής σε κοσμοπολίτικα νησιά

Εξόρμηση στα νησιά έκαναν οι ράμπο του ΣΔΟΕ και όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των ερευνών έπιασαν λαβράκια, αφού εντόπισαν φοροδιαφυγή-μαμούθ από επιτήδειους οι οποίοι ενοικίαζαν σε τουρίστες πολυτελείς εξοχικές κατοικίες χωρίς να δηλώσουν τίποτε στην Εφορία.

Οπως αναφέρει και ο Ελεύθερος Τύπος από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής μέσω των ελέγχων που πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένα νησιά της χώρας, όπως η Πάρος, η Αντίπαρος, η Μύκονος και οι Παξοί, έχει διαπιστωθεί ότι:

Οι δαπάνες για την κατασκευή των πολυτελών εξοχικών κατοικιών είναι πολλαπλάσιες από αυτές που έχουν δηλωθεί στην εφορία.

Τα πολυτελή καταλύματα έχουν ρευματοδοτηθεί ως “μικρές αγροτικές κατοικίες”!

Τα πολύ μεγάλα ποσά ενοικίων που εισέπρατταν οι ιδιοκτήτες δεν δηλώνονταν στην Εφορία.

Μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί, ειδικότερα, περισσότερες από 50 πολυτελείς κατοικίες και έχει διαπιστωθεί ότι:

Σε 7 περιπτώσεις στην Πάρο οι ενοικιαζόμενες κατοικίες δεν δηλώνονταν.

Σε 2 περιπτώσεις μεσολαβούσε αλλοδαπός για την ενοικίαση χωρίς να εμφανίζεται φορολογικά η δραστηριότητά του.

Ταξιδιωτικό γραφείο ενοικίαζε πολυτελείς βίλες μέσω διαδικτύου χωρίς να δηλώνονται οι σχετικές ενοικιάσεις στην αρμόδια ΔΟΥ. Στην περίπτωση αυτή καταλογίσθηκαν συνολικά 17 παραβάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.