ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλαλούμ με το τέλος επιτηδεύματος

Αλαλούμ με το τέλος επιτηδεύματος

Ειδοποιητήρια για το τέλος επηδεύματος έχουν λάβει μέλη πολιτιστικών συλλόγων, μη κερδοσκοπικών σωματείων που «φυτοζωούν» στην κυριολεξία από συνδρομές ή «ελπίζουν» σε κάποια χορηγία για τις εκδηλώσεις τους, ακόμη και ανύπαρκτες εταιρείες.

Εκατοντάδες είναι οι περιπτώσεις αποστολής σχετικών εγγράφων που αφορούν σε Ομόρρυθμες Εταιρείες, που έχουν βάλει λουκέτο από τη δεκαετία του ‘70 και οι ιδιοκτήτες τους στην πλειονότητά τους έχουν εδώ και χρόνια αποβιώσει.

Ποιος είναι ο αντίκτυπος για τους φορολογουμένους; Οι κληρονόμοι ταλαιπωρούνται αφάνταστα, καταφεύγοντας στα Πρωτοδικεία για να βρουν τις διαλυτικές πράξεις των εν λόγω εταιρειών, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχουν.

Δεν ανανέωσαν τις λίστες

Το συγκεκριμένο πρόβλημα εμφανίζεται διότι, σύμφωνα με πληροφορίες η ηλεκτρονική μορφή «Μητρώο Φορολογουμένων» των εφοριών, που εντάχθηκε στο σύστημα TAXISNET δεν έχει ενημερωθεί σωστά και οι κατάλογοι δεν έχουν αναθεωρηθεί, με αποτέλεσμα το γραφειοκρατικό αλαλούμ που υπήρχε μέχρι πρότινος στις Δ.Ο.Υ. να μεταφέρεται και στο ηλεκτρονικό σύστημα TAXIS.

Ως αποτέλεσμα της εν λόγω «αστοχίας» είναι να εμφανίζονται ενεργείς στο Μητρώο των Δ.Ο.Υ., εταιρείες που έχουν κλείσει εδώ και χρόνια με τους άλλοτε ιδιοκτήτες τους ενδεχομένως να έχουν εγκαταλείψει… τα εγκόσμια.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι, για τις ίδιες εταιρείες δεν είχε αποσταλεί ειδοποιητήριο για την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος.

Αυτά και άλλα κωμικοτραγικά εκτυλίσσονται στην Ελλάδα του 2013, με το Υπουργείο Οικονομικών να επιδίδεται σε ένα κυνήγι μαγισσών, προκειμένου να γεμίσει τα κρατικά ταμεία, αδιαφορώντας για τα λάθη και τις παραλείψεις…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.