ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ. Βρούτσης: «Στα 2,3 δισ. το ύψος των συντάξεων που καταβάλλονται μηνιαίως»

Γ. Βρούτσης: «Στα 2,3 δισ. το ύψος των συντάξεων που καταβάλλονται μηνιαίως»

  Το ποσό των 2,34 δισ. καταβάλλεται μηνιαίως σε 2.952.082 εκατ. συνταξιούχους, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 91 διαφορετικά Ταμεία και τομείς κύριας και επικουρικής σύνταξης.

  Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε. (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης), η οποία ανέλαβε τη συγκέντρωση των στοιχείων των συντάξεων από το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων.

  «Μέσα σε ένα μήνα συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά με απόλυτη ακρίβεια σε ψηφιακή μορφή τα στοιχεία των 4.328.548 συντάξεων που αντιστοιχούν σε καταβολές 2.347.173.168 ευρώ το μήνα. Τα στοιχεία αυτά αφορούν 2.952.082 εκατομμύρια δικαιούχους και συγκεντρώθηκαν από 91 διαφορετικά ταμεία και τομείς κύριας και επικουρικής σύνταξης», σημείωσε ο υπουργός.

  Ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε «άθλο» το έργο της ΗΔΙΚΑ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι για πρώτη φορά υπάρχει πλήρης εικόνα αναφορικά το πλήθος των συνταξιούχων σε επίπεδο επικράτειας. Παράλληλα, από τις διασταυρώσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει, όπως είπε ο υπουργός, εμπεριστατωμένη εικόνα για το σύνολο των συντάξεων που λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος, αλλά και η δυνατότητα αποτελεσματικού ελέγχου των διπλοσυνταξιούχων.

  Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η ΗΔΙΚΑ θα διασυνδεθεί από 1/1/2013 με την κεντρική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών για τις ληξιαρχικές μεταβολές στο πλαίσιο του δικτύου Αριάδνη. Με τον τρόπο αυτό, θα λαμβάνει περιοδικά πληροφόρηση για ληξιαρχικές πράξεις που εκδίδονται στην επικράτεια, θα προχωρεί σε άμεση αναστολή των συντάξεων όταν παύουν να πληρούνται οι προϋποθέσεις και θα ενημερώνει τα αρμόδια ταμεία για την οριστική διακοπή.

  «Η αιμορραγία θα σταματήσει να υπάρχει και θα επέλθει επιτέλους νοικοκύρεμα προς όφελος όλων μας», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι όλα αυτά γίνονται «χωρίς ένα ευρώ δαπάνη για το δημόσιο και χωρίς πολυδάπανους διαγωνισμούς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.