ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ. Δραγασάκης: Επενδύσεις 22 δισ. εντός τριετίας προσδοκά η κυβέρνηση

Γ. Δραγασάκης: Επενδύσεις 22 δισ. εντός τριετίας προσδοκά η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση προσδοκά σε επενδύσεις ύψους 22 δισ. ευρώ σε ορίζοντα τριετίας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας σε εκδήλωση της British American Tobacco με αφορμή το λανσάρισμα του προϊόντος θερμαινόμενου καπνού glo, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε πως σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στο υπουργείο Οικονομίας με τις τράπεζες έγινε μια ανασκόπηση των συνθηκών χρηματοδότησης της οικονομίας. «Χάρηκα που άκουσα τις τράπεζες να μου λένε ότι η βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος επηρεάζει θετικά και τη δική τους ρευστότητα και ότι εφέτος, το 2018, θα κλείσει με συνολικές αναχρηματοδοτήσεις και νέες χρηματοδοτήσεις 11 δισ. ευρώ», είπε.

Όπως ανέφερε, το 2019 θα είναι το πρώτο έτος με καθαρή πιστωτική επέκταση. «Επίσης ανακοινώσαμε στις τράπεζες ότι εμείς ως υπουργείο επεξεργαστήκαμε μια σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία με δημόσιους πόρους και πόρους του ΕΣΠΑ με στόχο να ενισχύσουμε αυτή τη δυναμική και κυρίως να βοηθήσουμε στη χρηματοδότηση επενδύσεων. Αυτά τα εργαλεία αθροίζουν ένα ποσό γύρω στα 7,5 με 8,5 δισ. ευρώ που σε ορίζοντα τριετίας προσδοκούμε να ενεργοποιήσουν επενδύσεις της τάξης των 22 δισ. ευρώ», συμπλήρωσε.

Ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επένδυση της BAT, σημειώνοντας πως υπηρετεί πλήρως τους στόχους της κυβέρνησης και της χώρας. Όπως εξήγησε, είναι σημαντική διότι δημιουργεί 250 νέες θέσεις εργασίας και επειδή επιλέγεται η Ελλάδα για να κυκλοφορήσουν νέα προϊόντα. Επεσήμανε, δε, ότι πρόκειται για επιχειρηματική απόφαση «που θα δικαιωθεί διότι έρχεται σε μια συγκυρία που η ελληνική οικονομία αφήνει πίσω της μια οδυνηρή κρίση με βαθιά ύφεση, με μεγάλη ανεργία, με παρατεταμένη λιτότητα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ίδια εκδήλωση, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «οι επενδύσεις είναι η μαγική λέξη για την ανάπτυξη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.