Νέο «deal» στην αγορά: Γνωστή αλυσίδα εξαγοράζει καταστήματα από τον Σκλαβενίτη

Νέο «deal» στην αγορά: Γνωστή αλυσίδα εξαγοράζει καταστήματα από τον Σκλαβενίτη

Ποδαρικό με ένα σημαντικό deal –όπως όλα δείχνουν- θα κάνει το λιανεμπόριο τροφίμων στη νέα χρονιά, επιβεβαιώνοντας όσους προβλέπουν συνέχιση των ανακατατάξεων στον κλάδο και μέσα στο 2019.

Πρόκειται –σύμφωνα με πληροφορίες- για την εξαγορά της πατρινής αλυσίδας «Κρόνος» που ανήκει στον Σκλαβενίτη από την Bazaar, η οποία φέρεται να επικράτησε στον κλειστό διαγωνισμό που διεξήγαγε η Alpha Bank.

Πηγές με γνώση του θέματος αναφέρουν πως η συμφωνία αναμένεται – εκτός απροόπτου- να ολοκληρωθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου καθώς ξεπεράστηκαν τα εμπόδια που υπήρχαν σχετικά με την απαίτηση της οικογένειας Καρακίτσου, ιδιοκτήτρια της αλυσίδας μέχρι πριν την μεταβίβασή της στον Μαρινόπουλο και εν συνεχεία στον Σκλαβενίτη.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως η αντιδικία που υπήρχε με την οικογένεια Σκλαβενίτη βαίνει προς οριστική διευθέτηση με συναινετικό τρόπο, προσθέτοντας πως παράλληλα με την αποδέσμευση των μετοχών και την άρση των τεχνικών δυσκολιών θα γίνει και η μεταβίβαση της Κρόνος στο νέο επενδυτή.

Η «Κρόνος» είναι από τις παλαιότερες και σημαντικότερες αλυσίδες της Πάτρας, με δεκαεπτά καταστήματα και ισχυρό αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, με τζίρο στην περιοχή των 25 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1981 από τον Ν. Καρακίτσο, εξαγοράστηκε το 2014 από τον Μαρινόπουλο και στη συνέχεια πέρασε στον έλεγχο του Σκλαβενίτη, στο πλαίσιο της συμφωνίας διάσωσης του άλλοτε πανίσχυρου λιανέμπορου στα μέσα του 2016 ενώ μέχρι σήμερα διατηρεί τα εμπορικά σήματα στα καταστήματά της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την άλλη πλευρά, η Bazaar μέλος του Ομίλου Βερούκα – εφ’ όσον προχωρήσει η συμφωνία-, θα αποκτήσει πρόσβαση στην αγορά της Αχαΐας, και παράλληλα θα ενισχύσει τα έσοδά της σε πάνω από 200 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία διατηρεί 150 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.