ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συναντήσεις Θεοχάρη με τους επικεφαλής των 36 μεγαλύτερων εφοριών της Αττικής

Συναντήσεις Θεοχάρη με τους επικεφαλής των 36 μεγαλύτερων εφοριών της Αττικής

Συναντήσεις με τις διοικήσεις των 36 μεγαλυτέρων Εφοριών της Αττικής θα έχει από σήμερα έως και την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσει το φορολογικό μηχανισμό για την είσπραξη ληξιπροθέσμων χρεών.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εξετάζει τρόπους είσπραξης των ληξιπροθέσμων οφειλών που πλέον ξεπερνούν τα 56,7 δισ. ευρώ εκ των οποίων οφειλές 13,2 δισ. ευρώ κατέστησαν υπερήμερες το 2012. Είναι ενδεικτικό ότι τον Ιανουάριο 2013 δεν απεδόθησαν βεβαιωμένοι φόροι ύψους 300 εκατ. ευρώ περίπου που εάν δεν καταβληθούν στο επόμενο τρίμηνο θα προστεθούν στα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η αποστολή 2,3 εκατομμυρίων ειδοποιητηρίων, προς οφειλέτες του Δημοσίου με χρέη έως 3.000 ευρώ με τα οποία καλούνται να διευθετήσουν τις εκκρεμότητες τους.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση από την πλευρά των οφειλετών θα ακολουθήσει εξώδικη ειδοποίηση και εάν και αυτή αγνοηθεί τότε θα ενεργοποιηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων όπως κατασχέσεις ακινήτων, εσόδων από ενοίκια, καταθέσεων, αλλά μισθών και συντάξεων πάνω από 1.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως η τρόικα έχει ζητήσει να τροποποιηθεί ο Κώδικας Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου αφ ενός το Δημόσιο να απαιτεί εγγυήσεις της προσωπικής περιουσίας για όλους όσοι οφείλουν στο Δημόσιο μεγάλα ποσά, αφ ετέρου για να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές φυλακίσεως για τους μεγαλοοφειλέτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.