«Έρχεται» μέρισμα και για τους απόστρατους – Θα δοθεί σαν «δώρο» Χριστουγέννων

«Έρχεται» μέρισμα και για τους απόστρατους – Θα δοθεί σαν «δώρο» Χριστουγέννων

Μέρισμα και για τους απόστρατους εξετάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το «δώρο» θα δοθεί τα Χριστούγεννα.

Το ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με τη δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», έχει στείλει έγγραφο στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και ζητά από το Δ.Σ. να εξετάσει αν υπάρχουν οικονομικά περιθώρια να δοθεί έξτρα μέρισμα, μέσα στον Δεκέμβριο, στους 60.000 δικαιούχους του Στρατού Ξηράς. Το ίδιο έγγραφο αναμένεται να σταλεί και στα Μετοχικά Ταμεία του Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Αν τελικά το μέρισμα αποφασιστεί, δεν αποκλείεται να δοθεί σε περίπου 120.000 συνταξιούχους στρατιωτικούς.

Σημειώνεται ότι τον τελευταίο λόγο για το αν θα δοθεί μέρισμα στους απόστρατους ή όχι τον έχουν τα Μετοχικά Ταμεία. Από τα έσοδά τους θα κριθεί αν θα μπορέσει να δοθεί ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς ή όχι. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος Νοεμβρίου, καθώς τότε καταβάλλεται το μέρισμα του Δεκεμβρίου.

Πως υπολογίζεται το μέρισμα

Το μέρισμα που χορηγείται στους απόστρατους του Στρατού Ξηράς, φθάνει έως και τα 203,77 ευρώ το μήνα. Ανάλογη παροχή δίνουν το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού και εκείνο της Αεροπορίας.

Το μέρισμα δίνεται σε κάθε μέτοχο του Ταμείου μετά την αποστρατεία του και εφόσον δικαιούται σύνταξη από το Δημόσιο. Είναι ανάλογο του βαθμού, των ετών συντάξιμης υπηρεσίας και του ποσοστού χρονοεπιδόματος του εν αποστρατεία μετόχου που αναγράφονται στην πράξη συντάξεως.

Το μέρισμα χορηγείται από την ημερομηνία που αρχίζει η καταβολή της κύριας σύνταξης.

Για τον υπολογισμό του μερίσματος ως χρόνος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας νοείται ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας που προκύπτει από τη συνταξιοδοτική πράξη.

Ολόκληρο το μέρισμα δικαιούνται οι απόστρατοι που έχουν συμπληρωμένη 25ετή συντάξιμη υπηρεσία. Αν δεν έχουν, το μέρισμα απονέμεται μειωμένο και ισούται προς τόσα 25α του πλήρους όσα και τα συντάξιμα έτη αυτών.

Για τους απόστρατους με περισσότερα από 25 χρόνια υπηρεσίας, το μέρισμα προσαυξάνεται κατά 1/50 για κάθε επιπλέον έτος υπηρεσίας. Η προσαύξηση φτάνει έως και τα 15/50, δηλαδή έως και 40 χρόνια υπηρεσίας.

Υπηρεσία που ξεπερνά τους έξι μήνες, αναγνωρίζεται ως ολόκληρο έτος μετά την καταβολή των κρατήσεων που αναλογούν για το διάστημα μέχρι να συμπληρωθεί το ένα έτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μέρισμα πληρώνεται προκαταβολικά σε μηναία βάση την προτελευταία ή τελευταία εργάσιμη μέρα του προηγούμενου μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.