ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στις αναδυόμενες αγορές τοποθετεί την Ελλάδα η Russell

Στις αναδυόμενες αγορές τοποθετεί την Ελλάδα η Russell

Η Russell Investments θα επανακατηγοριοποιήσει την Ελλάδα από αναπτυγμένη σε αναπτυσσόμενη αγορά, μετά από την ύφεση των τεσσάρων τελευταίων ετών, στη διάρκεια της οποίας η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε κατά 20%.

Η Ελλάδα, η οποία αναβαθμίστηκε το 2001 στο καθεστώς αναπτυγμένης αγοράς από την Russell Investments (που παρέχει συμβουλές σε funds με 2,4 τρις. δολάρια assets) , δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί σε μία ή και στις δύο αξιολογήσεις οικονομικού και λειτουργικού ρίσκου των Russell Indexes, από το 2011 και μετά, σύμφωνα με note στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

«Από τη στιγμή που η χώρα άρχισε να εμφανίζει μη βιώσιμα επίπεδα του δημοσίου χρέους της το 2009, βρισκόταν σε μια ατυχή οικονομική δίνη που κατά καιρούς έχει απειλήσει να διαλύσει ολόκληρη την ευρωζώνη», σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτή της Russell, Max Lystra. Ο ίδιος πρόσθεσε πως αν και οι διασώσεις από την Ευρώπη έχουν ελαφρύνει το χρέος της, οποιαδήποτε δυνατότητα/ευκαιρία στην ελληνική οικονομία έχει καταστεί έκθεση υψηλότερου ρίσκου για τους επενδυτές παγκοσμίως.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας επισημαίνεται ακόμη ότι οι ανακατατάξεις είναι σπάνιες και απαιτούν τρία χρόνια συνεχών αλλαγών στα οικονομικά κριτήρια. Οποιαδήποτε υποβάθμιση κατηγοριοποίησης μιας αγοράς είναι μια επακόλουθη απόφαση και η εταιρεία δεν λαμβάνει αυτή την απόφαση ελαφρά τη καρδία, επισημαίνεται από την εταιρεία.

«Αν και το μέγεθος της ελληνικής αγοράς έχει υποχωρήσει σημαντικά τα τελευταία τρία χρόνια, υπάρχουν ακόμη κόστη που συνδέονται με αυτή την αλλαγή για τους δείκτες των αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών. Επιπλέον, ένα αρνητικό στίγμα μπορεί να συνοδεύει οποιαδήποτε αναπτυγμένη αγορά που χάνει τον προσδιορισμό της ως προηγμένη», επισημαίνεται από την Russell.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.