Φορολογική δήλωση 2020: Προς… παράταση λόγω κορωνοϊού – Σε δόσεις οι οφειλές μετά τον Ιούνιο

Φορολογική δήλωση 2020: Προς… παράταση λόγω κορωνοϊού – Σε δόσεις οι οφειλές μετά τον Ιούνιο

Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, στο «τραπέζι» βρίσκεται η μετάθεση του χρόνου υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, ενώ το υπουργείο Οικονομικών παράλληλα μελετά τη δυνατότητα οι αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις που θα συσσωρευτούν στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους να καταβληθούν σε δόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων σχεδιάζεται να μετατεθεί ακόμη και για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Καθώς τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού δεν αποκλείεται να επεκταθούν και το Μάιο, η προθεσμία λήξης των δηλώσεων δεν θα είναι η 30ή Ιουνίου.

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη δεχθεί εισηγήσεις και εξετάζει το ενδεχόμενο, η καταβολή φόρων που θα συγκεντρωθούν μετά τον Ιούνιο να γίνει με δόσεις που αριθμός τους μπορεί να φτάσε τις 24 ή ακόμη και τις 48.

Οι αλλαγές
Ωστόσο, στις φετινές φορολογικές δηλώσεις υπάρχουν και αλλαγές, όπως η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 24%.

Το ίδιο και η μείωση της φορολογίας για τα μερίσματα από το 10% στο 5%.

Επίσης όσοι αποκτούν εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα το ποσό της προκαταβολής φόρου, περιορίζεται στο 50% και όταν η προκαταβολή φόρου είναι μέχρι 30 ευρώ δεν βεβαιώνεται.

Όσοι έκαναν έναρξη εργασιών για πρώτη φορά από 1/1/2017 και μετά, θα απαλλαγούν από το τέλος επιτηδεύματος.

Η απαλλαγή παρέχεται για πέντε χρόνια από την πρώτη έναρξη εργασιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι μισθωτοί με μπλοκάκι θα φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών – συνταξιούχων και θα δικαιούνται την έκπτωση φόρου 1.900 – 2.100 ευρώ που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.