ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διευθυντής ΙΟΒΕ: «Η ύφεση θα είναι τόσο μεγάλη που η χώρα θα πρέπει να αλλάξει ριζικά την πορεία της»

Διευθυντής ΙΟΒΕ:  «Η ύφεση θα είναι τόσο μεγάλη που η χώρα θα πρέπει να αλλάξει ριζικά την πορεία της»

Για τα δύο σενάρια της οικονομικής κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, μίλησε ο Νίκος Βέττας.

Ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δέκα», τόνισε πως η ύφεση θα είναι τόσο μεγάλη που θα πρέπει να αλλάξει ριζικά «την πορεία της η χώρα», επισημαίνοντας ωστόσο πως κρίσιμο ρόλο θα παίξει η συνολική στάση της Ευρώπης απέναντι σε αυτή την κρίση.

«Η ύφεση θα είναι μεγάλη. Τόσο μεγάλη που προφανώς θα πρέπει να ξαναγράψουμε όχι μόνο τον προϋπολογισμό αλλά θα πρέπει να ξαναδούμε και την πορεία της χώρας. Θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο το τι θα συμβεί στην Ευρώπη. Αν το πρόβλημα μαζευτεί νωρίς τον Μάιο ή μετά. Κι αυτό έχει να κάνει με το αν θα χάσουμε όλη τη τουριστική περίοδο ή μέρος αυτής», είπε αρχικά ο κ. Βέττας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο καλό σενάριο που μπορεί να προκύψει από αυτή την κατάσταση. «Θα μπορούσε και μετά τα μέτρα η ύφεση να κινηθεί λίγο κάτω από το 5%. Σε ένα πιο κεντρικό σενάριο θα μπορούσε να πλησιάσει το 10% για το έτος. Πάλι αγωνιούμε μη πάθει κάτι το κλαδί από το οποίο κρατιόμαστε, που είναι η Ευρώπη και εμείς βρεθούμε πάλι σε αχαρτογράφητα ύδατα. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε να είναι η χώρα μας η τελευταία στην Ευρωζώνη σε επιδόσεις, διότι βλέπουμε ότι δεν πρέπει να την παίρνουμε και ως 100% δεδομένη. Θα πρέπει το κάθε ευρώ που ξοδεύει το Δημόσιο Ταμείο να πιάνει τόπο, ειδικότερα για επόμενα δύσκολα 1-2 χρόνια. Και να αναδιοργανώσουμε την παραγωγή μας. Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε μόνο σε τουρισμό τριών μηνών το καλοκαίρι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.