ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΕΝΦΙΑ: Σχέδιο μείωσης κατά 25% φέτος σε εκείνους που εισπράττουν μειωμένο ενοίκιο – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

ΕΝΦΙΑ: Σχέδιο μείωσης κατά 25% φέτος σε εκείνους που εισπράττουν μειωμένο ενοίκιο – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Σχέδια μείωσης κατά 25% του λογαριασμού του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού και θα υποστούν απώλειες στα εισοδήματά τους, επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν σενάρια για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 25%, η οποία θα αφορά, ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται, με την προϋπόθεση ότι θα εξοφλήσουν τον φετινό ΕΝΦΙΑ εφάπαξ και ενδεχομένως εντός της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου.

Η πρόταση που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

1.) Μείωση να ισχύσει για τους ιδιοκτήτες που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού και εισπράττουν μειωμένα κατά 40% ενοίκια

2.) Να αφορά τις περιπτώσεις εμπρόθεσμης εφάπαξ εξόφλησης του φόρου

3.) Να περιληφθεί στο επόμενο πακέτο μέτρων στήριξης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα η κυβέρνηση κατέθεσε αίτημα στους Θεσμούς για παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας η οποία λήγει κανονικά στις 30 Απριλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.