ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έρευνα: 4 στις 10 ελληνικές επιχειρήσεις δεν διαθέτουν διαδικασίες υποστήριξης εργαζομένων

Έρευνα: 4 στις 10 ελληνικές επιχειρήσεις δεν διαθέτουν διαδικασίες υποστήριξης εργαζομένων

Αποκαλυπτικά στοιχεία φέρνει στο φως έρευνα που πραγματοποίησε ελληνική μεσιτική εταιρία των Ομαδικών Ασφαλίσεων της MATRIX Brokers, μέλος του Ομίλου Howden, καθώς προέκυψε πως το 40% των επιχειρήσεων δε διαθέτει διαδικασίες υποστήριξης των εργαζομένων με οικονομικά προβλήματα.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι το συντριπτικό 96% των εργοδοτών ήταν πεπεισμένο ότι ένα ποσοστό του προσωπικού τους αντιμετώπιζε τέτοια σοβαρά ζητήματα.

Οι εργαζόμενοι, σήμερα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να νιώθουν οικονομικά ασφαλείς, προσθέτει η Cheryl Brennan, επικεφαλής του Corporate Consulting του τομέα Employee Benefits & Wellbeing της Howden, καθώς, όπως εξηγεί η ίδια, η ανησυχία που προκαλεί η οικονομική ανασφάλεια στους εργαζόμενους έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική τους υγεία και κατ’ επέκταση στην παραγωγικότητά τους.

“Σε περιόδους κατά τις οποίες οι εργαζόμενοι ανησυχούν για την υγεία τους”, υπογραμμίζει η Cheryl Brennan “το επιπρόσθετο βάρος της οικονομικής ανασφάλειας, μπορεί να τους απορρυθμίσει πλήρως. Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή είναι ουσιαστική η στήριξη από τον εργοδότη τους, στήριξη που πρέπει να εστιάζει στη σωματική και ψυχική υγεία, αλλά και στο ευ ζην. Γίνεται επομένως προφανές ότι είναι αναγκαία η δυναμική προσέγγιση και των δύο αυτών σημαντικών παραμέτρων, με έμπρακτες ενέργειες, που διασφαλίζουν ότι το προσωπικό μιας επιχείρησης θα βγει αλώβητο από την παρούσα κρίση”.

“Στην Ελλάδα, οι εργοδότες συνήθως συνδέουν την εξασφάλιση του ευ ζην των εργαζομένων μιας επιχείρησης αποκλειστικά με την αύξηση του μισθολογικού κόστους, δηλαδή με επιβάρυνση των οικονομικών αποτελεσμάτων τους, κάτι που είναι αβάσταχτο, ειδικά για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τη κρίση”, αναφέρει ο Δημήτρης Καλούδης, επικεφαλής των Ομαδικών Ασφαλίσεων της MATRIX Brokers, της ελληνικής μεσιτικής εταιρίας – μέλος του Ομίλου Howden.

Όπως τονίζει η Cheryl Brennan “είναι πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που σήμερα αισθάνονται αποσταθεροποιημένοι. Κάποιοι ανησυχούν για το εισόδημά τους, άλλοι για το πως η κρίση θα επηρεάσει τις αποταμιεύσεις τους και τα συνταξιοδοτικά τους προγράμματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ίδια η έρευνα αποδεικνύει, ότι μέχρι και την πρόσφατη πανδημία οι εργοδότες έδιναν ελάχιστη σημασία στις αγωνίες, αλλά και στη εξασφάλιση συνθηκών ευημερίας για τους εργαζόμενους, κατάσταση που ελπίζουμε ότι, μετά τον COVID – 19, θα αλλάξει προς το καλύτερο”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.