ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα δοθεί και ποια η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα δοθεί και ποια η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε

Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση Από τις 18 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου, προκειμένου να λάβουν την ειδική αποζημίωση σκοπού, ύψους 534 ευρώ.

Δικαιούχοι είναι οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας συνεχίζει να τελεί υπό αναστολή, καθώς και οι επιχειρήσεις – εργοδότες που παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας λόγω υποχρεωτικού «λουκέτου».

Εφόσον, η σύμβαση εργασίας του εργαζομένου δεν βρισκόταν σε αναστολή καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, τότε αυτός θα λάβει το αντίστοιχο ποσό, ανάλογα με τις ημέρες κατά τις οποίες βρισκόταν σε αναστολή εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

Ποια η διαδικασία

Οι επιχειρήσεις–εργοδότες βεβαιώνουν όλα τα στοιχεία των δηλώσεών τους, όπως αυτά αντλούνται αυτόματα από το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ και κυρίως αφορούν τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας συνεχίζει να είναι σε ισχύ και εξακολουθεί να τελεί σε αναστολή, και τα στοιχεία που αφορούν τη μίσθωση ακινήτων επαγγελματικής στέγης και δηλώνουν υπεύθυνα ότι παραμένουν ως μη λειτουργούσα επιχείρηση με εντολή δημόσιας αρχής κατά τον μήνα Μάιο 2020.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους, δεν απαιτείται νέα υποβολή υπεύθυνης δήλωσης, εκτός κι αν επιθυμούν τροποποίηση στοιχείων του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ή στοιχείων της μίσθωσης κύριας κατοικίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι της ειδικής αποζημίωσης σκοπού είναι και δικαιούχοι έκπτωσης 40% στο ενοίκιο της α’ κατοικίας (στην περίπτωση των εργαζομένων) και του επαγγελματικού ακινήτου (στην περίπτωση των εργοδοτών).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η καταβολή των 534 ευρώ για τον μήνα Μάιο θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 10 Ιουνίου του 2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.