ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Σουδάν: Νεκρός ο γιος του στρατιωτικού ηγέτη μετά από τροχαίο στην Άγκυρα

Η μοτοσυκλέτα του είχε συγκρουστεί τον περασμένο Μάρτιο με στρατιωτικό όχημα

Σουδάν: Νεκρός ο γιος του στρατιωτικού ηγέτη μετά από τροχαίο στην Άγκυρα

Νεκρός είναι ένας από τους γιους του υποστράτηγου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Μπουρχάν, του στρατιωτικού ηγέτη του Σουδάν, μετά από σοβαρό τραυματισμό του σε τροχαίο.

Ο Μοχάμεντ Φάταχ αλ Μπουρχάν Ραχμάν κυκλοφορούσε με μοτοσικλέτα στην τουρκική πρωτεύουσα, την Άγκυρα, όταν συγκρούστηκε τον Μάρτιο με στρατιωτικό όχημα με αποτέλεσμα, να εκσφενδονιστεί σε απόσταση πολλών μέτρων.

Διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο όπου εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας και χθες κατέληξε.

Μαίνεται ο εμφύλιος στο Σουδάν

Ο στρατηγός Μπουρχάν, αφότου προχώρησε σε στρατιωτικό πραξικόπημα το 2021, διεξάγει πόλεμο εναντίον του άλλοτε δεξιού χεριού του, του στρατηγού Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο, επικεφαλής των επίφοβων παραστρατιωτικών των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ).

Η ένοπλη σύρραξη που διαρκεί πλέον πάνω από έναν χρόνο έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους κι έχει μετατρέψει πάνω από 8,5 εκατομμύρια άλλους σε πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένους σε αυτό που ήταν ήδη ανάμεσα στα πιο φτωχά κράτη της ανατολικής Αφρικής, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχει επίσης προκαλέσει πελώριες ελλείψεις τροφίμων και ανθρωπιστική κρίση, με τον σουδανικό πληθυσμό να διατρέχει κίνδυνο να υποστεί γενικευμένο λιμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.