ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αρχίσανε τα όργανα: Στην Αμάρυνθο δεν άνοιξαν τα μαγαζιά εστίασης λόγω… γραφειοκρατίας (φώτο)

Αρχίσανε τα όργανα: Στην Αμάρυνθο δεν άνοιξαν τα μαγαζιά εστίασης λόγω… γραφειοκρατίας (φώτο)

Μπορεί σήμερα να ήταν προγραμματισμένη η επανεκκίνηση της εστίαση, όμως αυτό… δεν αφορούσε όλες της περιοχές της Ελλάδας, καθώς στην Αμάρυνθο τα καταστήματα της εστίασης παραμένουν κλειστά.

Στην Αμάρυνθο, οι εξωτερικοί χώροι παραμένουν κλειστοί εξαιτίας ενός «κενού» στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, που αφορά την απλή χρήση αιγιαλού.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι σήμερα δεν μπορούσαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους, οι επιχειρήσεις τους δεν ανήκουν στην ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου όπως συμβαίνει σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά ανήκουν στην Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας, εποπτευόμενη από το Υπουργείο Οικονομικών, θεωρεί παράνομο το άνοιγμα των καταστημάτων γιατί υποστηρίζει πως έπρεπε να κάνουν αιτήσεις τον Μάρτιο για ανανέωση των αδειών λειτουργίας!

Απίστευτο και όμως ελληνικό-γραφειοκρατικό. Η ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου και κοινοποιήθηκε στην Τρίτη 19 Μαΐου ζητούσε από τις επιχειρήσεις να κάνουν αιτήσεις για την άδειά τους, γεγονός όμως που απαιτεί 15 ημέρες, από τη στιγμή που η ΚΥΑ τους κοινοποιήθηκε την Τρίτη 19 Μαΐου. Εξαιτίας λοιπόν, της αδράνειας τόσο της διεύθυνσης της Κτηματικής Υπηρεσίας, όσο και του Δήμου όπως καταγγέλλουν επιχειρηματίες της περιοχής τα καταστήματά τους παραμένουν κλειστά σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις που άνοιξαν σήμερα ύστερα από δυόμιση περίπου μήνες καραντίνας λόγω κορωνοϊού.

Ο επικεφαλής της παράταξης ΜΑΖΙ για το Νέο, του δημοτικού συμβουλίου Ερέτριας κ. Χαράλαμπος Καραβάς μιλώντας στο protothema επισήμανε σχετικά με το πολύ σοβαρό ζήτημα: «Αυτή τη στιγμή 30 περίπου επιχειρηματίες που σημαίνει 30 οικογένειες και περίπου 200 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους παραμένουν στην «κατάψυξη» εξαιτίας της Ολιγωρίας; Της νομολατρείας; Τοκενό του Νόμου; Ό,τι και να συμβαίνει ζητούμε άμεση πολιτική λύση ώστε το πρόβλημα να λυθεί. Το γεγονός οτι η εστίαση εδώ και κάποιες ώρες έχει ανοίξει αλλά στο παραλιακό μέτωπο Αμαρύνθου είναι κλειστή είναι ηδη μια μεγάλη ήττα. Τουλάχιστον ας την περιορίσουμε γιατί είναι θέμα επιβίωσης για τους ανθρώπους εδώ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του ο κ. Ανέστης Αργύρης επιχειρηματίας της περιοχής είπε: «Eίτε από ένα κενό στο Νόμο, είτε από την τυπολατρεία και την νομολαγνεία μιας δημόσιας λειτουργού και πιο συγκεκριμένα της διευθύντριας της κτηματικής υπηρεσίας Εύβοιας είτε από την καθυστερημένη αντίδραση της δημοτικής αρχής οι εξωτερικοί χώροι των επιχειρήσεών μας παραμένουν κλειστοί. Είμαστε επιχειρηματίες που συντηρούμε οικογένειες οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι στο δρόμο. Κάθε λεπτό που χάνεται είναι πολύτιμο για εμάς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.