Κως: Τραπεζικός υπάλληλος κατηγορείται για υπεξαίρεση 470.000 ευρώ

Κως: Τραπεζικός υπάλληλος κατηγορείται για υπεξαίρεση 470.000 ευρώ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα καθίσει στις 2 Σεπτεμβρίου 2020 ένας 57χρονος ταμειολογιστής της Εθνικής Τράπεζας της Κω.

Σύμφωνα με εφημερίδα της Ρόδου κατά το χρονικό διάστημα από 21 Μαΐου 2012 μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2014 και σε ημερομηνίες που δεν εξακριβώθηκαν επακριβώς,ο τραπεζικός υπάλληλος υπηρετούσε στην Εθνική Τράπεζα ως προϊστάμενος ταμειολογιστών, στα καθήκοντα του οποίου ανάγονταν η έκδοση, σύνταξη και τήρηση των εγγράφων κινήσεως των λογαριασμών των πελατών της τραπέζης, δηλαδή βιβλιαρίων καταθέσεων, πάσης φύσεως λογαριασμών , καρτελών, ηλεκτρονικών εγγράφων κινήσεως των λογαριασμών.

Εκμεταλλευόμενος, λοιπόν, το γεγονός ότι λόγω της ως άνω υπαλληλικής του ιδιότητας προέβαινε σε παράνομες αναλήψεις από λογαριασμούς πελατών με τη χρήση ανυπόγραφων παραστατικών πελάτη (συνολικά 151.000 ευρώ), αλλά και χρηματικών ποσών που του είχε εμπιστευθεί η τράπεζα λόγω της προαναφερόμενης υπαλληλικής του ιδιότητας (συνολικά 319.031,92 ευρώ), αφαιρούσε και ιδιοποιείτο παράνομα τα χρηματικά αυτά ποσά, που κατείχε λόγω της προαναφερόμενης υπαλληλικής του ιδιότητας και επωφελούμενος αυτής και με τις ενέργειες του αυτές, στο ως άνω χρονικό ιδιοποιήθηκε παρακρατώντας παράνομα το ποσόν συνολικά των 470.031,92 ευρώ!

Σημειώνεται ότι η έρευνα εις βάρος του κινήθηκε όταν διαπιστώθηκε υπεξαίρεση από λογαριασμό του ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη και στην πορεία διαπιστώθηκε ότι είχε υπεξαιρέσει χρήματα και από μια ιδιώτη, αλλά και χρήματα, τα οποία είχε στη διαχείρισή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.