Δείτε βήμα – βήμα πως να κάνετε την αίτηση για το επίδομα των 400 ευρώ

Δείτε βήμα – βήμα πως να κάνετε την αίτηση για το επίδομα των 400 ευρώ

Όσοι μακροχρόνια άνεργοι δεν επιδοτούνται μπορούν να λάβουν την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ κατόπιν αίτησης στην πλατφόρμα gov.gr.

Πιο συγκεκριμένα, την ενίσχυση δικαιούνται οι εξής εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού:

  • Oι μακροχρόνια άνεργοι από την 1η Απριλίου 2019 και μετά. Κατά την ημερομηνία αυτή δηλαδή, ήσασταν ήδη εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ για 12 τουλάχιστον συνεχόμενους μήνες.
  • Όσοι εξακολουθούσαν να είναι μακροχρόνια άνεργοι στις 16 Απριλίου του 2020.

Για την αίτηση ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr)
  • Εργασία και ασφάλιση
  • Ανεργία
  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους

Σημειώνεται ότι οι πληρωμές γίνονται εντός δύο με τεσσάρων εργάσιμων ημερών μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση του ΙΒΑΝ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, για να λάβετε το επίδομα των 400 ευρώ θα χρειαστεί επικαιροποίηση στοιχείων. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία που θα γίνει μέσω της ειδικής πλατφόρμας. Στην ουσία, οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρήσουν για πρώτη φορά τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού και το ονοματεπώνυμό τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.