«Κουρεμένα» ενοίκια: Η ΑΑΔΕ αναζητά 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν δηλώσει IBAN

«Κουρεμένα» ενοίκια: Η ΑΑΔΕ αναζητά 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν δηλώσει IBAN

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), αναζητά περίπου 60.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δικαιούνται χρηματική αποζημίωση για τα «ψαλιδισμένα» ενοίκια του Νοεμβρίου αλλά δεν έχουν δηλώσει το IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμούς στο σύστημα TAXISNET, προκειμένου να τους καταβάλει την χρηματική αποζημίωση 50% που τους έχει εκκαθαριστεί για τις απώλειες που υπέστησαν στα εισοδήματα τους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σήμερα θα αποσταλούν τα σχετικά e-mail τόσο σε όσους δε δήλωσαν το IBAN τους αλλά και στους ιδιοκτήτες που πρέπει να προβούν σε διορθώσεις των δηλώσεων COVID προκειμένου να διευκρινιστεί αν και κατά πόσο οι ενοικιαστές τους ήταν όντως δικαιούχοι του κουρέματος στα ενοίκια που ζήτησαν τον περασμένο Νοέμβριο.

Στο υπουργείο Oικονομικών γίνονται προσπάθειες για να επισπευστεί ο δεύτερος κύκλος πληρωμών αποζημιώσεων για τα ενοίκια του Νοεμβρίου που σχεδιάζεται να ‘χει γίνει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας και θα αφορά τόσο τους ιδιοκτήτες που δηλώσουν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού όσο και εκείνους που θα έχουν προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις στην αίτηση τους.

Σε κάθε περίπτωση, πληρωμές για τα ενοίκια του Νοεμβρίου θα γίνουν και μέσα στο Φεβρουάριο ενώ στόχος είναι στα μέσα του επόμενου μήνα να καταβληθούν και αποζημιώσεις για τα κουρέματα που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πρώτο γύρο πληρωμών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα καταβλήθηκαν αποζημιώσεις 15,3 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 137.000 ιδιοκτήτες ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις οι δυνητικοί δικαιούχοι προσεγγίζουν τους 200.000.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.