ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέο «τοπίο» στη κτηματαγορά: Σε ποιες περιοχές της Αθήνας έχουν ακριβύνει τα διαμερίσματα

Που πωλούνται τα πιο ακριβά νεόδμητα διαμερίσματα

Νέο «τοπίο» στη κτηματαγορά: Σε ποιες περιοχές της Αθήνας έχουν ακριβύνει τα διαμερίσματα

Σύμφωνα με την τελευταία της έκθεση της Geoaxis, οι τιμές πώλησης των διαμερισμάτων στην Αθήνα, καταγράφουν το πρώτο τρίμηνο του 2021 ανοδικές τάσεις, ύστερα από τη σταθεροποίηση της περασμένης χρονιάς.

Συγκεκριμένα, στις πέντε περιοχές που μελετήθηκαν – Αμπελόκηποι (Κέντρο), Μαρούσι (Βόρεια), Παλαιό Φάληρο (Νότια), Περιστέρι (Δυτικά), Χολαργός (Ανατολικά) – σημειώνεται μέση άνοδος των πιθανών τιμών πώλησης άνω του 2% (1,86% στα νεόδμητα και 2,25% στα παλαιότερα διαμερίσματα).

Στα νεόδμητα η υψηλότερη ετήσια αύξηση (2,77%) σημειώθηκε στο Περιστέρι ενώ η μικρότερη (0,90%) στον Χολαργό ενώ στα άνω 15ετίας ο Χολαργός κατέγραψε την υψηλότερη (4,51%) και το Μαρούσι τη μικρότερη (0,27%) ετήσια αύξηση.

Τα πιο ακριβά νεόδμητα διαμερίσματα πωλούνται στον Χολαργό (2.589 ευρώ/τ.μ. από 2.566 ευρώ/τ.μ. με ετήσια άνοδο 0,90%) και εν συνεχεία κατά σειρά στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου (2.217 ευρώ/τ.μ. από 2.190 ευρώ/τ.μ. με ετήσια άνοδο 1,23%), στο Μαρούσι (2.000 ευρώ/τ.μ. από 1.951 ευρώ/τ.μ. με ετήσια άνοδο 2,51%), στους Αμπελοκήπους (1.822 ευρώ/τ.μ. από 1.788 ευρώ/τ.μ. με ετήσια άνοδο 1,90%) και τέλος στο Περιστέρι (1.520 ευρώ/τ.μ. από 1.479 ευρώ/τ.μ. με ετήσια άνοδο 2,77%).

Πιο ακριβός ο Χολαργός και στα διαμερίσματα παλαιότητας άνω 15ετίας (1.368 ευρώ/τ.μ. από 1.309 ευρώ/τ.μ. με ετήσια άνοδο 4,51%) και ακολουθούν το Παλαιό Φάληρο (1.124 ευρώ/τ.μ. από 1.081 ευρώ/τ.μ. με ετήσια άνοδο 3,98%), το Μαρούσι (1.114 ευρώ/τ.μ. από 1.111 ευρώ/τ.μ. με ετήσια άνοδο 0,27%), η περιοχή των Αμπελοκήπων (990 ευρώ/τ.μ. από 981 ευρώ/τ.μ. με ετήσια άνοδο 0,92%) και τέλος στο Περιστέρι (911 ευρώ/τ.μ. από 897 ευρώ/τ.μ. με ετήσια άνοδο 1,56%).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οσον αφορά στις αλλαγές που φέρνει η πανδημία του κορωνοϊού στην κτηματαγορά, η Geoaxis προβλέπει ότι η υιοθέτηση του μοντέλου της τηλεργασίας θα δημιουργήσει αναμφίβολα την ανάγκη για μεγαλύτερα σπίτια, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χώρος για απομόνωση και τονίζει ότι αναμένεται αύξηση της ζήτησης για μεγαλύτερα και παλαιότερα διαμερίσματα, όχι κατ’ ανάγκη κοντά στην εργασία, αφού αθροιστικά οι ημέρες και οι ώρες μετακίνησης θα μειωθούν σημαντικά σχετικά με την προ Covid πενθήμερη ανάγκη καθημερινής μετακίνησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.